Een Travellerspoint blog

Goede lucht in Buenos Aires

sunny 22 °C
Bekijk Argentinie op robenjeroen's reiskaart.

Waar Mendoza en Cordoba aardige steden waren, is Buenos Aires een metropool en dat blijkt in alles. We zuigen met volle teugen de energie op die de stad afgeeft en genieten van de heerlijke drukte op straat, de smerige graffiti-metro onder de grond en de enorme diversiteit in alles van wat we tegenkomen. We slenteren door de straten en leren de wijken kennen van de hoofdstad van Argentinië waar grofweg een derde van de bevolking in 'greater BA' woont.
Het stadse aanzicht wordt vorm geven door een mix van hoog- en laagbouw en allerhande bouwstijlen door elkaar. Op Avenida 9 de Julio, naar het schijnt de breedste straat ter wereld (we telden om en nabij 18 rijbanen), staat een obelisk die lijkt op degene in Washington DC. Net rechts hierachter zie je een staaldraad kunstwerk van Evita Peron op een gevel, de Lady Di van de Argentijnen, van wie we eerder die dag haar graf en museum hebben bezocht.

6E16E0962219AC681715CC2042930BA8.jpg

We hebben Rob zijn verjaardag gepland in BA en na een dag vol met digitale felicitaties en echte ansichtkaarten (waarvoor dank!) trakteren Mark en Fenne op een goed Argentijns diner. De bloedrode Malbec vloeit rijkelijk, het vlees is stoer en krachtig en het aantal side dishes is op drie paar handen niet meer te tellen als ons nog een rekje bakjes ter keuze wordt aangeboden. Yum!

90_6E175ED72219AC6817F91140A329DD5B.jpg

De volgende dag voelen we ons superlucky en gaan we naar de paardenraces. Het hipodromo van San Isidro heeft een capaciteit van ca. 100.000 paardengokkers, maar het stadion schijnt zich slechts 1 keer per jaar tot volle capaciteit te vullen. De pret is er echter zeker niet minder om. We passen ons snel aan aan de oude-mannetjes cultuur, bestellen een 7-up (dit drinken alle Argentijnen hier - alcohol wordt niet verkocht) en maken driftig aantekeningen op het renprogramma. Bij de derde ronde zijn we er klaar voor en zetten we 50 pesos in op onze favoriete knol en warempel; hij wint nog ook! We gaan er weer vol voor met de volgende heat en zetten geld op paard nummer 7, genaamd 'Lucky Rob'. Ook deze viervoeter stelt niet teleur en betaalt weer uit! Aan het einde van de middag hebben we voor noppes een topdag gehad en nog 100 pesos in onze bofkontzak zitten.

6E17F0922219AC681758EAFEECE42A79.jpg

In een stad moet je vooral niet teveel plannen en opgaan in het ritme van het verkeer, maar 1 ding stond wel vast op de agenda; De Moeders van het Plaza de Mayo. Iedere donderdag komen ze nog bij elkaar om protest te voeren tegen het voormalige regime. We zijn geroerd door de tragiek van de situatie en om het doorzettingsvermogen van deze vrouwen die al 35 jaar lang iedere week ten strijde treden.

6E183FAC2219AC6817D3073F99E97FCC.jpg

We vervolgen enigszins brak (na een avondje clubben tot 5.00 in de ochtend) onze slenterrondes door de stad. Buiten de verscheidenheid van de buurten zien we overal graffiti(art) door de stad, wat de stad een ruig randje geeft. We komen ook in La Boca, de volksbuurt waar het stadion van de Boca Juniors staat, de club van Pluisje, ofwel Diego Armando Maradona. Een legende in Argentinië en zeker in deze buurt, waar levende look-a-likes rondlopen en de graffiti een hommage aan hem is.

6E18B53A2219AC681768C7820883EBE2.jpg

We nemen afscheid van Mark voor wie de reis er op zit. Wat is het snel gegaan en wat was het een plezier om samen met hem te reizen! Wij besluiten nog wat langer in BA te blijven plakken en zoeken een appartement voor de komende tijd en schrijven ons in voor een Spaanse cursus... Aanstaande maandag gaan we naar school!

Geplaatst door robenjeroen 17:46 Gearchiveerd in Argentinië Reacties (2)

Very Fino Vino in Mendoza!

sunny 26 °C
Bekijk Argentinie op robenjeroen's reiskaart.

De Mendoza, wat een heerlijkheid. We huren een fietsje bij Señor Hugo, laten de helm achter (we zijn geen toeristen...) en peddelen twee dagen door de Maipú regio van de Mendoza. Tussen de wijnhuizen door bezoeken we een olijverij (nieuw woord! het heet hier een aceituneria...) en een biertuin voor de afwisseling, maar het blijven toch de wijnen die indruk maken; zo ook deze wijnopslag die in een oud cement fermenteervat zit.

9C9B1C1D2219AC681759BC1A33C7242D.jpg

We komen erachter dat wijn proeven hard werken is en rusten (onder het genot van een vino tinto) wat uit op de patio van een bodega...

9C9BFE942219AC6817F570190CF3765A.jpg

... en besluiten de dag met een miniproeverij op de veranda van de volgende estancia.

9C9C8ADB2219AC68171E718EC7567DD9.jpg

De volgende dag pakken we de wijnhuizen mee die we nog niet hebben bezocht en sluiten we af bij een delicatessenzaak voor chocolade en een likeurtje. De Argentijnse uitbater blijkt een Italiaanse Spanjool te zijn die tevens Frans spreekt en geeft ons na een paar "knipogen" nog wat extra lekkernijen. Voor Rob het weet staat hij met wat Latijns-Amerikaanse musica op de achtergrond met de Patron te dansen!

9C9D2E4A2219AC6817E6FE0A6E647F00.jpg

De dansles in de Mendoza was helaas nog net niet voldoende om volledig te participeren bij het nachtprogramma van onze volgende bestemming: Studentenstad Cordoba. We vieren hier Pasen en gaan zaterdagavond naar de Basilica Santa Domingo voor de mooie (maar 2 uur en 1 kwartier durende) Paaswake. Als we na middernacht de straat op gaan en langs het grote plein lopen wordt hier hartstochtelijk gedanst door jong en oud door elkaar en met elkaar waar wij als houterige Hollanders nog wat van kunnen leren. Een feest voor het oog, wat een cadeautje om mee te maken!

9C9DE1432219AC6817D30710C4ED8E82.jpg

We zijn nog maar 1 nacht van Buenos Aires vandaan en vertrekken vannacht naar de hoofdstad!

Geplaatst door robenjeroen 16:51 Gearchiveerd in Argentinië Reacties (4)

Trip(le) A! OrkA - MáximA - CorsA

all seasons in one day 17 °C
Bekijk Argentinie op robenjeroen's reiskaart.

Península Valdés. Doel: Wildlife; and lots of it please. We zijn buiten het seizoen voor whale-watching, maar er lopen nog veel guanaco's, gordeldieren en grijze vossen rond, zwemmen nog elephant-seals en fur-seals in de zee, vliegen er nog allerhande roofvogels over ons heen en de magelhaenpinguïns staan nog veren te verliezen op het strand. Als je als pinguïn in de halverwege-fase zit lijk je meer op een verwaarloosde papegaai...

8D2C65132219AC681747870A91627772.jpg

Daarbij... het is in maart de tijd van het jaar om orka's te kunnen spotten. Dit 10 meter lange zoogdier laat zichzelf expres 'stranden' op het droge waar de zeehondjes nietsvermoedend liggen te zonnen en sleurt er dan één terug het water in. We trekken er twee dagen voor uit om dit te spotten maar helaas, de noordenwind is ons niet gunstig gezind, de orka's blijven ver weg op zee. Aan de verrekijker heeft het in ieder geval niet gelegen.

8D2BE0062219AC68170B15C4C12E1623.jpg

We kruisen weer verder met een nachtbus van oost naar west richting Bariloche, voor Jeroen sinds 1998 een droombestemming toen hij het nieuws vernam dat Wim-Lex en Max hier samen de latten onderbonden voor wat sneeuwvertier. Het is hier nu zomer dus skiën zit er even niet in, maar dat maakt de pret er niet minder om. Bariloche zelf blijkt een klein Benidorm te zijn, maar even erbuiten zien we louter prachtige chalets. We gaan richting het Llao-Llao hotel (spreek uit: Sjaow-Sjaow), een half uurtje buiten Bariloche waar het koninklijk gekroel heeft plaatsgevonden. Het landgoedgehalte van dit resort is erg hoog, alles is van hout en in een jagersgroen en reebruin kleurenpalet gehuld alsof wijlen Prins B hier de aankleding heeft verzorgd. Vooral de ellenlange hal trekt de aandacht en we zwijmelen tijdens een Royal(e) lunch weg met de gedachte dat La Reina Máxima hier hand in hand heeft gelopen met W-A.

8D2CDE2D2219AC68172C99AE032170F2.jpg

De volgende dag willen we een ritje maken met de auto; we huren de avond ervoor een Chevrolet Classic (= Opel Corsa) en parkeren deze voor het hostel. Big mistake. Rond half zes 's ochtends rijdt een blauwe Peugeot Partner met een chauffeur die zo blauw is als een tientje volledig in op onze huurwagen. De vogel is gevlogen en (vooralsnog) niet te traceren. We hebben een pittige discussie met het louche verhuurbedrijf en conclusie is de volgende dag dat we pak 'm beet een weekbudgetje kwijt zijn aan dit akkefietje waar de eigenaresse van het verhuuurbedrijf nog geen genoegen mee neemt. We zitten de komende maand in ieder geval nog in een leuke discussie met onze creditcardmaatschappij en de "dochter van een vrouwelijke hond" zoals onze hosteleigenaar deze dame benoemde.

We zijn in ieder geval niet bij de pakken neer gaan zitten, hebben nog een auto gehuurd bij Hertz (hadden we in eerste instantie moeten doen) en nog fijn het rondje 7 meren afgelegd.

8D2DDBC92219AC6817ED8E4CF60E7C22.jpg

Om het allemaal snel te vergeten nemen we het er goed van en gaan we, waar Argentinië beroemd om is, biefstuk eten. We bestellen Bife de Ojo en krijgen na een goede chorizo en bloedworst als voorgerecht ieder een halve kilo rund op ons bord (met als bijgerecht een skiberg frietjes met mayo) waar ons steakmes als zachte boter doorheen glijdt.

8D2E51742219AC68174765DDDFA9243C.jpg

Alle natuur is voor wat Argentinië betreft voorlopig even voorbij en we gaan verder steden hoppen, te beginnen in de hoofdstad van de Argentijnse wijn: Mendoza!

Geplaatst door robenjeroen 10:21 Gearchiveerd in Argentinië Reacties (0)

De paden op in Patagonië

sunny 18 °C
Bekijk Argentinie op robenjeroen's reiskaart.

Met Antarctica achter de rug trekken we Patagonië in. We steken voor de 2de keer de Argentijns-Chileense grens over om naar Torres del Paine in Chili te gaan. We hebben 2 dagen in het park en huren met drie Hollandse Antarctica reizigers een auto om het park te doorkruisen. We zien condors met een spanwijdte van 5 meter, wolfjes die aan een karkas aan het knagen zijn, Flamingos op één been (!? - vonden we ook heel gek; waar is Don Johnson?), emoes en heel erg veel guanaco's, een lama-achtige. Ze zijn niet schuchter en we kunnen vrij dichtbij komen. We vragen ons hardop af hoe het ook al weer zit met de mythe dat lama's altijd spugen (komt dat door Chico-lama uit de Fabeltjeskrant?), schrapen de keel en lanceren een stevige fluim richting een guanaco. Het dier is niet zo snel van z'n stuk te brengen, krabt nog een keer achter zijn voorpoot en denkt waarschijnlijk: "lamaar".

FFA8DDC32219AC6817012A49116292A2.jpg

We pakken de bus richting El Calafate (3de keer langs de grens, goed voor de stempels in het paspoort) waar we Mark, de broer van Rob, opwachten. Mark reist de komende 4 weken met ons mee tot en met Buenos Aires. Het weerzien na 7 maanden is er een van gezelligheid en na een half uur is het net alsof het gisteren was.

FFA95F552219AC68179EAEB05CD84744.jpg

De volgende dag gebruiken we om een grove planning te maken voor Argentinië; het land is zo groot dat we de reistijden tussen de plekken die we willen zien in kaart willen brengen.
El Calafate is verder voornamelijk het toegangsdorp tot de Perito Moreno Gletsjer; een van de meest actieve ijsmassa's ter wereld. Dagelijks schuift de hele boel twee meter op, met als leuke bijkomstigheid dat er aan het einde van de gletsjer, die van boven lijkt op een bakplaat opgeklopt eiwit, altijd wel wat te zien is. We zien tientallen meters grote stukken ijs van de gletsjer afglijden en vallen; echt een spektakel. Gebiologeerd blijven we 5 uur lang mijmerend hiernaar kijken.

FFA9C5AC2219AC68177E52D9C324F877.jpg

Een 'korte' busreis later (5 uurtjes...) door het eindeloze niets bevinden we ons in El Chaltén, de toegangspoort tot het noordelijke deel van Parque Nacional de Los Glaciares. Het weer is ons goedgezind en we kiezen ervoor om twee dagen een fikse dagwandeling te maken. We stoffen onze bergschoenen af (ze zijn al even niet gebruikt) en zetten de papbenen in beweging. Na een goede hike hebben we een prachtig uitzicht op Mount Fitz Roy.

FFAA3E7D2219AC68170E0F1FFAAD59D8.jpg

We hebben de afgelopen tijd veel gletsjers gezien, maar nog niet op één gelopen! We kiezen voor de derde dag in het park voor een Glaciar Ice-Trekking. De ijsspikes worden ondergebonden en we wandelen over de gletsjer, door en over crevasses (grote spleten) en zien de Viedma gletsjer van haar andere kant. Superervaring!

90_FFAAB45E2219AC6817D3FEEA4FBC9502.jpg

Volgende stop: Península Valdés. Inclusief een hazenslaapje in een hotel slechts 32 uur reizen door de immense leegte!

Geplaatst door robenjeroen 17:06 Gearchiveerd in Argentinië Reacties (7)

Expeditie naar Antarctica

all seasons in one day 0 °C
Bekijk Antarctica & Argentinie op robenjeroen's reiskaart.

Ni Hao! We zaten dan wel in Antarctica, maar we hadden nog niet vermeld dat we een last minute geboekt hadden op een China Charter. Met nog 30 niet-Chinezen, waaronder unsere Neuseeland Freunde Thomas und Vera, checken we in aan boord van 'The Ocean Diamond' (zelfs de boot klinkt als een Chinees Restaurant) waar we na een safety briefing en een welkomstcocktail (eindelijk weer champagne!), gele unisex parka's en rubber laarzen krijgen voor als we aan land gaan. Na 2 dagen varen over de Drake Passage waar het halve schip zeeziek van was geworden (wij hadden dramamine pilletjes gekregen van de Cruise Doctor Barbra) is er eindelijk Antarctisch land in zicht.

Omdat we op een Chinese Charter zitten is het eerste punt van bezoek het Great Wall onderzoeksstation van de People's Republic of China. We zijn direct al omgeven door prachtige vergezichten en tientallen pinguïns en dit is nog maar het begin. De volgende drie dagen cruisen we langs het Antarctisch schiereiland en verlaten we 2 keer per dag het schip voor een expeditie. Vanaf de Ocean Diamond stappen we in 10-persoons Zodiacs voor een boottochtje waarna we aan wal worden gezet voor een ijswandeling.

Vanaf onze eerste stop in Wilhelmina Bay (jawel, vernoemd naar Koningin Wilhelmina door een Belgische expeditie in 1898) zien we ons schip klein en nietig in de baai liggen omringd door bergen, ijsschotsen en gletsjers als we onze eerste Gentoo-pinguïn kolonie bezoeken.

BBC7B0DC2219AC68171298ED5763592C.jpg

Doordat we met kleine Zodiacs varen kunnen we snel manoeuvreren en als we dieren spotten zoeven we hier direct heen. We zien talloze zeehonden, waaronder weddels, leopards, fur-seals
en crabeaters. Ze schieten door het turquoise-blauwe water heen en pakken hun rustmoment 'on the rocks'.

BBC82EBC2219AC68175B0F8980B3EAD9.jpg

Temidden van de ijssoep drijven soms abnormaal mooie kunstwerken gevormd door wind- en water erosie. Het is niet te bevatten dat we ons slechts op het uiterste puntje van dit ijscontinent bevinden en dat verder zuidwaarts het ijs gemiddeld 2,5 kilometer dik is. We hebben een schitterende dag waardoor de reflectie van de zon op het ijs maximaal tot uiting komt.

BBC897102219AC6817A83BDB1F89AD39.jpg

De volgende dag is de zon in geen velden of wegen te bekennen en vriest het dat het kraakt. Besneeuwd zetten we voet aan land bij Port Lockroy, een voormalig onderzoeksstation van de Britten. De pinguïns zijn niet vies van een beetje sneeuw en houden zoals gewoonlijk statig de wacht. Deze moet wel, hij heeft zijn pinguïn-puppy veren nog niet verloren en kan simpelweg het water nog niet in met z'n fluffy-jas.

BBC910872219AC68172852AA558C51BD.jpg

De meest imposante bewoner van het Antarctisch gebied keert ons vaak de rug toe. Het aantal walvissen wat we deze dagen zien is ongelooflijk. Bultruggen en Dwergvinvissen (ofwel Minke-Whale; klinkt iets imposanter en dat mag ook wel voor een visje van 7,5 meter) komen op slechts enkele meters van onze Zodiacs voorbij en maken een heerlijk spuitend geluid als ze boven water komen en uitademen.

BBC9893E2219AC681790CC549A309341.jpg

De laatste dag voordat we weer terug gaan via Kaap Hoorn naar Ushuaia hebben we nog de mogelijkheid om het Sub-Zero water in te springen; de zogenaamde Polar Plunge. Klappertandend en met knikkende knieën dalen we de trap af richting een Zodiac. Na een ijzige kreet hebben we in een fractie van een seconde geen pielemans meer over en klauteren we snel weer aan boord om in de bar met een ijskoude Jägermeister dit geweldige avontuur te vieren.

Geplaatst door robenjeroen 9:51 Gearchiveerd in Antartica Reacties (7)

Naar het einde van de wereld

semi-overcast 12 °C
Bekijk Antarctica & Argentinie & Paaseiland - Chili op robenjeroen's reiskaart.

Vanuit Paaseiland nemen we een vlucht naar Santiago de Chile, waar we slechts een middag doorbrengen. We hebben 's nachts direct een vlucht naar Punta Arenas waar wij 1 nachtje verblijven. We komen om half 6 's ochtends aan in het pikkedonker en proberen op goed geluk het hostel in te komen waar we die nacht een reservering hebben. Helaas, nog gesloten. Tweehonderd meter verderop zien we al wel tekenen van leven; het blijkt een 5 sterren hotel / casino te zijn die nét het enorme ontbijtbuffet heeft geopend. We blijven voor een uurtje of 4 ontbijten, skypen en internetten en gaan dan naar ons 1-sterren hostel in deze kleurrijke havenstad in Patagonie. (Het glazen gedrocht aan de waterkant is het hotel/casino...).

EF51DF172219AC68171F8ABEAF1D3E81.jpg

Nadat we voor de volgende ochtend een bus hebben geboekt naar Ushuaia, ook wel el Fin del Mundo genoemd, struinen we de bezienswaardigheden van PA af en komen langs de begraafplaats waar voor elk budget een laatste rustplaats te vinden is. We lopen langs schitterende praalgraven voor welgestelde families, 'gewone' rustplaatsen met grafzerk, maar verbazen ons vooral over het 'flat-graf-model' met etalageruit. Met vijf tot zes verdiepingen hoog, soms 2 laags, zijn er keurige vierkantjes in het cement waar de kist ingeschoven kan worden. Afhankelijk van het budget zijn ze afgewerkt met materialen van beton tot marmer en rijkelijk gedecoreerd met foto's, nepbloemen en beeldjes.

EF52600A2219AC6817DD5C02503143B4.jpg

De 10 uur durende busreis naar Ushuaia wordt enigszins vertraagd door het weer. We moeten de Straat van Magelhaan over met een veerboot, maar die gaat niet omdat het te hard waait. Zes uur na aankomst bij de oever zijn we uitgewaaid en komt er eindelijk een ferry.

De voornaamste reden dat we niet in Santiago en Punta Arenas zijn blijven plakken is om een kans te hebben om naar Antarctica te gaan. Het loopt tegen het eind van het seizoen en als we langer wachten dan wordt het te donker en te koud. De volgende ochtend gaan we dus direct alle agencies af om te zoeken naar een last-minute. Onze inspanningen worden beloond: op 27 februari gaan we 9 dagen naar Antarctica!!! We kunnen ons geluk niet op, zeker als de volgende dag blijkt dat de boot is uitverkocht.

We moeten wel nog een weekje wachten in Ushuaia en dus wisselen we van ons fijne B&B naar een cheapie hostel waar we in plaats van lepeltje-lepeltje een week lang stapeltje-stapeltje liggen.

EF52D08B2219AC681794EA4C7D3737FB.jpg

Ons verblijf in Ushuaia vullen we met musea in de stad, wandelen, internetten, de reis voorbereiden en een bezoek aan Parque Nacional Tierra del Fuego. Een prachtige windstille middag geeft ons (weer) een mooie spiegeling van de bergen.

EF5340772219AC6817E6E9DE2911A7E0.jpg

De tassen zijn ingepakt, de camera ligt klaar en nieuwe mutsen zijn gekocht om het ijscontinent te overleven. Antarctica here we come!!

EF53B5332219AC68179B87A25F1FD93A.jpg

Geplaatst door robenjeroen 11:16 Gearchiveerd in Argentinië Reacties (2)

Tapati Rapa Nui

sunny 30 °C
Bekijk Argentinie & Paaseiland - Chili & Frans Polynesië op robenjeroen's reiskaart.

Toen Jacob Roggeveen in 1722 voet aan wal zette op Paaszondag was het niet zo moeilijk om een naam te verzinnen voor het eiland. Voor de bevolking van het eiland was het echter al eeuwen Rapa Nui, ergens rond het jaar duizend bevolkt door Polynesiërs vanuit een buureiland uit het westen (lees: een slordige 4.000 km verderop). In de eeuwen die volgden hebben de Rapa Nui-ers 893 Moai's gemaakt, al dan niet afgerond. Wat een spectaculair gezicht om deze enorme beelden te kunnen zien. Paaseiland schijnt de meest geïsoleerde bewoonde plek ter wereld te zijn en zo voelt het af en toe ook.

3DE30BED2219AC6817273D634B529BD8.jpg

We bezoeken tal van plekken waar de Moai's terug op een ceremoniële Ahu gezet zijn, maar zien vooral tal van Moai's gebroken of liggend verspreid over het eiland. We doen een tourtje mit Sabine die mit ein Rapa Nuiaan geheiratet ist naar onder meer de bergrots die als groeve voor vulkanisch gesteente gediend heeft waar alle Moai's uitgehouwen zijn. Tientallen liggen er rond de berg in verschillende staten van afronding.

3DE386652219AC681774E06A47951FC8.jpg

Nu is Paaseiland sowieso al een bijzondere bestemming, maar ons bezoek krijgt een gouden randje doordat deze samenvalt met het Tapati festival, een soort van Koninginnedag waar alle folklore uit de kast wordt getrokken. Het is een bescheiden feestje en duurt slechts 2 weken. Tout Rapa Nui (een gemeenschap van ca. 5.000 man) doet hieraan mee. De activiteiten zijn zeer divers te noemen. We vallen bij aankomst met onze neus in de boter met de duathlon. In traditionele outfit (rieten lapje voor, reetveter achter) kayakken de mannen op stukken stro de zee op. Eenmaal aan land aangekomen pakken ze een enkele lange baal stro voor een rondje peddelen.

3DE3E8432219AC68172F7B27BCAE8D8C.jpg

Helaas hebben we in de dagen voor onze aankomst onder meer een bananentrossenrace, speerviswerpen en het redelijk gevaarlijke bananenstam-bergglijden gemist.

's Avonds zijn er optredens variërend van mini playback show tot The Voice of Rapa Nui, Rapa Nui's got Talent en heel veel dans. Het geheel wordt aan elkaar gebabbeld door een soort Hennie Huisman met Ivo Niehe capaciteiten; alles wordt in het Rapa Nui, Spaans en Engels aangekondigd.

De climax is iedere avond een groepsoptreden van ruim 100 man. We verwachten een showtje van een minuut of 10, maar er wordt een spektakel neergezet van ruim een uur met verhaal, zang en dans die Joop van de Ende direct naar Broadway kan brengen.

3DE4692D2219AC681720C1E5AC1CAACD.jpg

De laatste dag is er een optocht door de hoofdstraat. Elke huifkar op het eiland wordt omgebouwd tot praalwagen met bananenbladeren, riet en Polynesische kunstvoorwerpen. Iedereen is ook weer prachtig beschilderd en gehuld in rieten rokjes en verentooien.

3DE4DF622219AC681749492B8DA980B6.jpg

Officieel zijn we nu al in Zuid-Amerika, maar als we straks in Santiago aankomen voelt het waarschijnlijk pas echt zo. Hasta la Proxima!

Geplaatst door robenjeroen 1:16 Gearchiveerd in Chili Reacties (4)

Our 200 day anniversary!

sunny 30 °C
Bekijk Argentinie & Paaseiland - Chili & Frans Polynesië op robenjeroen's reiskaart.

We zijn vandaag 200 dagen op reis en we zeggen ´t met eieren! x uit Paas-EI-land.

F4C077CC2219AC6817B4E115C1A70319.jpg

Geplaatst door robenjeroen 15:11 Gearchiveerd in Chili Reacties (2)

Ticket to the Tropics

sunny 32 °C
Bekijk Argentinie & Paaseiland - Chili & Frans Polynesië & Nieuw Zeeland op robenjeroen's reiskaart.

Tahiti in Frans Polynesië. Een droombestemming uit de Donald Duck; wie had gedacht dat we daar ooit nog zouden komen?! We komen 's avonds laat aan en nemen een taxi naar ons guesthouse; het allergoedkoopste wat we online konden vinden. We blijven maar 1 nacht en de volgende dag gaan we met de ferry naar Mo'orea, het eiland naast Tahiti wat rustiger en mooier is.

We overwegen om voor de komende dagen alleen een kleine daypack mee te nemen en de grote tassen achter te laten. Onze gastvrouw informeert ons dat de eigenaresse van het pension die ochtend voor moet komen bij de rechtbank; als ze veroordeeld wordt dan kunnen we onze backpacks voor noppes bij haar achterlaten; als ze wordt vrijgesproken zal de eigenaresse ons hiervoor zeker een bedrag in rekening brengen. We besluiten de backpacks toch maar mee te nemen...

De eerste 2 dagen op Mo'orea slapen we in een bungalow langs de weg in een klein resort. We huren een scootertje en gaan lekker het eiland verkennen. Als het weer wat bijtrekt (nogal wat regen in de eerste 2 dagen) zien we waar alle nattigheid goed voor is; het eiland is overweldigend groen en tropisch.

5819E1802219AC681717FCBF0CF7DB12.jpg

Omdat we midden op de Stille Zuidelijke Oceaan zitten en onlangs ons duikbrevet hebben gehaald willen we graag de onderwaterwereld bekijken. We boeken een trip waar ons gegarandeerd wordt dat we haaien zullen zien. Een kwartiertje varen van de kust gaan we voor anker en direct cirkelen er 8 Black-tip Sharks van een meter of anderhalf om ons heen. We springen hup het water in en de nieuwe vriendjes zwemmen gezellig met ons mee naar 20 meter diep. Daar aangekomen zien we binnen een paar minuten 3 Lemon Sharks aankomen van tussen de 3 en 4 meter... wat te gaaf om dit te doen!

We hebben nog 2 nachten voor de boeg en hebben via een vriendin (Merci Beaucoup ND-vdK!) een superdeal bij het Sofitel gekregen. We verwachten een heerlijke gardenbungalow, maar bij aankomst worden Monsieur et Madame Van Dun (haha) geupgrade naar een superdeluxe over-the-lagoon bungalow! Wat een cadeautje, onze eigen hut op palen! Met een ananassapje in de hand en een bloemenkrans om de nek worden we met een golfkarretje over de steiger naar onze villa getransporteerd. Hier aangekomen loopt Rob meteen de privétrap af de lagune in; als hij onder de bungalow door zwemt legt Jeroen het vast door het raam in de vloer!

581CAA892219AC6817FB760A9659F10F.jpg

's Avonds boeken we een tafeltje in het restaurant en eten we eindeloos vis onder de wuivende palmbomen en sterrenhemel onder het genot van een Tahitiaanse dansshow, inclusief bananenrokjes, bloemenkransen en schelpenbikini's.

581D43282219AC68174E79DAA9919C7C.jpg

De volgende dag scoren we na het zeer uitgebreide ontbijt een setje snorkels en flippers en schuimen de lagune af op zoek naar Nemo. Tussen de anemonen vinden we hem weer en genieten we verder van het enorme open-water aquarium waar onze bungalow midden op staat.

Verder moet je op zo'n resort vooral niet teveel doen en je nergens druk over maken. We lezen wat, zwemmen nog 'ns een beetje en af en toe halen we een emmertje ijs om de vanuit Nieuw Zeeland meegebrachte Duty-free airport champagne koud te kunnen zetten.

581E57A42219AC6817B87E1ACFC41E43.jpg

Het lijkt hier wel het paradijs en het voelt alsof we aan het Honeymoonen zijn. We zitten in een natte droom van iedere reisbrochurefotograaf en we verwachten ieder moment de jongedame uit de Fa-douche reclame tegen te komen.

Het is vooral eindeloos genieten, vooral in het zwembad zonder einde met uitzicht op Tahiti. Zo'n infitiny-pool willen we thuis ook wel.

581EE46E2219AC68175922B8B1BA371B.jpg

We willen hier echt niet weg, maar de vlucht naar Paaseiland roept ons, we gaan standbeelden bekijken en eieren zoeken!

Geplaatst door robenjeroen 14:11 Gearchiveerd in Frans-Polynesië Reacties (5)

Met je schepje in de hand naar het strand

all seasons in one day 22 °C
Bekijk Frans Polynesië & Nieuw Zeeland op robenjeroen's reiskaart.

We rijden naar letterlijk één van de hot spots van NZ, Hot Water Beach in Coromandel. Door alle geologische activiteit loopt er hier heel erg heet water direct onder het strand, maar dan alleen op een paar plekken. Er moet wel gegraven worden, dus we huren direct een schep, stropen de mouwen op en gaan aan de slag.

F529B99D2219AC681734F0CB497EB306.jpg

De truc is om een kuil te graven boven een ondergrondse hete stroom en deze dan met gewoon koud zeewater op de ideale temperatuur te krijgen; dit kan alleen een paar uur voor en na eb. De spots zijn bijna allemaal vergeven als we aankomen, gelukkig mogen we bij een Kiwi in zijn kuil springen en genieten we een uur of anderhalf van een home-made & free hot tub! Het is wel oppassen geblazen, op sommige plekken is het zo heet dat je je kont door je zwembroek heen kan verbranden.

F52A19512219AC68175E4CC72295E5A4.jpg

We maken hierna nog een wandeling door een Kauri bos, het oerbos van NZ. Kauri bomen kunnen duizenden jaren oud worden en we knuffelen met een 600 jaar oude Kauri, als we straks geen baan kunnen vinden kunnen we altijd nog professional tree-hugger worden!

F52A81C52219AC68172AF92C33530AA8.jpg

De laatste bestemming is Auckland, waar we een lekker stads dagje hebben met cappuccino's, internet, shopping en een bezoekje aan het Auckland Art Museum waar we een boel pret hebben in een soort spiegelhuis.

180_F52AF7562219AC681792207E3776FD94.jpg

Met weemoed denken we nu al terug aan de afgelopen vijf weken NZ, wat was het hier prachtig. We ruimen de camper op, drinken het kratje nog even leeg, eten de laatste restjes kaas en nutella op en doneren alle andere etens- en drinkwaren aan de 'for free corner' in de campingkeuken.

Op naar Papeete, Tahiti!

F52B7A472219AC681775E6DE55CC62B4.jpg

Geplaatst door robenjeroen 16:46 Gearchiveerd in Nieuw-Zeeland Reacties (0)

(Berichten 21 - 30 uit 84) « Pagina 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 »