Een Travellerspoint blog

Tussen kust en cultuur

sunny 16 °C
Bekijk Peru op robenjeroen's reiskaart.

Vanuit Cuzco komen we met de nachtbus met het ochtendgloren aan in Nazca, een stoffig dorpje waar we een dag willen blijven om de immense lijnen te zien die hier 1500 jaar geleden in de woestijn zijn gemaakt. Ons verblijf wordt echter door een fikse voedselvergiftiging met een paar dagen verlengd. Gelukkig is de temperatuur hier fijn rond de 25 graden en is het verder goed toeven. Veel gesputter en gespetter later pakken we de bus naar Huacachina waar we sandboards (gebogen spaanplaat met klittenband) huren. De klim naar boven is zwaar, het zand loopt je de schoenen in en iedere 2 stappen naar boven is er weer 1 glijdend naar beneden, maar eenmaal boven aangekomen kijk je prachtig op de oase. We waxen onze boards in met een gekregen gouda-kaarsje en glijden naar beneden.

270_B84AC6272219AC6817A5C9409B7D426F.jpg

Voordat we naar Lima gaan pakken we nog een Peruaanse proeverij van wijnen (zuurtjeswater) en Pisco mee (prima te mixen met cola en een leuke naam - PisCola). In Lima zelf blijven we slechts een dag, we struinen door de wijk Miraflores en zwaaien nog even naar Joran, maar besluiten dat dit onze stad niet is en gaan verder richting Huanchaco, een dorpje aan de kust waar meerdere ruïnes uit verschillende pre-Inca culturen nabij zijn. De Moche tempel die we bezoeken is erg indrukwekkend en gemaakt uit miljoenen adobe stenen (gedroogde klei). Gedurende meerdere eeuwen zijn er 7 tempels op elkaar gebouwd. Archeologen zijn nog steeds bezig om ze als een soort matroesjka-pop uit elkaar te halen, al weten ze dat ze bij de 2 oudste en onderste tempels nooit zullen komen.

270_B84B43092219AC68174C53F9BA207A47.jpg

De grootste adobe stad ter wereld, Chan Chan, is niet zo goed bewaard gebleven door wind en regen erosie, met name door het El Niño verschijnsel. Het complex is immens en er zijn stukken gerestaureerd waardoor je toch een goed beeld krijgt van deze 'modderstad'.

B84BACDE2219AC681761F6F59353D116.jpg

We zijn het afgelopen jaar veel straathonden tegengekomen, soms gezond en in goede conditie, maar helaas vaker erg dun, met wonden van het bijten tegen vlooien, en teefjes die hele roedels gezoogd hebben waar de tepels van op de grond slepen. Eén soort hond hadden we nog niet gezien, de haarloze hond. Het is over het algemeen een redelijk afzichtig dier; dit exemplaar wordt nog wat opgefleurd door zijn kanariegele sweater.

B84C1F1E2219AC68176B3113CDAC8633.jpg

Omdat we nu eindelijk aan zee zitten willen we graag pootje baden, al is het water hier nog wat aan de frisse kant. We regelen een uitje met een lokale visser die met ons de woeste baren opgaat (wij in full-body wetsuit, hij in korte broek) en slepen onze rieten kayak het water in waar je alsof het een paard is met één been aan elke zijde op gaat zitten. Een ruim uur peddelen met een bamboestok later concludeert Mr. Visser dat de stroming toch te sterk is (we kunnen niet eens normaal de rieten schuit aan een boei vastmaken, laat staan vissen, en Rob was reeds 4 keer van zijn rieten knol afgegleden - toch fijn zo'n wetsuit) en keren we kustwaarts.

270_B84C964A2219AC6817987ECE9557D45A.jpg

Nu, 2 dagen later in de bus, voelen we onze spieren nog... we zijn op weg naar Mancora, de laatste bestemming in Peru!

Geplaatst door robenjeroen 17:56 Gearchiveerd in Peru

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Lieve Rob en Jeroen, wat heerlijk om weer even weg te dromen in jullie verhalen. Die trui voor die hond brengt me op ideeen voor Ollie :-) En dat zandboarden fantastisch!! Het gespetter en gesputter visualiseerde ik me iets te veel dus las snel verder...Quito komt nu wel heel dichtbij he...nog een paar weekjes. Wij kijken er naar uit en de welkomstborden, ballonnen, rode loper en overige welkomstfratsen hangen al klaar. Dikke zoen en doe voorzichtig x

door Claar

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen