Een Travellerspoint blog

(Niet) hiken in Quilotoa en (wel) in Cotopaxi

sunny 18 °C
Bekijk Ecuador op robenjeroen's reiskaart.

Na meerdere waarschuwingen te hebben gehad over wilde en bijtende honden op de wandelroute die we willen gaan lopen voor vier dagen, besluiten we de planning ietwat aan te passen en tussendoor wat meer gemotoriseerd vervoer te nemen. Na een busritje van een paar uur komen we aan bij Quilotoa, een dorpje op 3.900 meter hoogte aan de rand van een oude krater gevuld met blauw-groen water. Omdat we zoveel tijd gewonnen hebben door de bus te nemen in plaats van de benenwagen nemen we het ervan en doen we heerlijk niets.

5D4927D42219AC681783838843C38D80.jpg

De volgende dag verblijven we op een bed & breakfast boerderij dat de interior decorator van Rik Felderhof in had kunnen richten en laten we ons tussen het luieren en lezen van boeken door heerlijk culinair verwennen met home-made yoghurt, goed gevulde soep en huisgeslacht schaap. Rond half vijf komen de koeien weer terug uit de wei en moet er driftig gemolken worden. Wij zitten niet zo vaak aan damestepels, maar na een lesje van de lokale jeugd hebben we de kneepjes van het vak snel onder de knie.

5D49FA0C2219AC68175CD2C29C9A2E70.jpg

Volledig uitgerust wachten we op de bus naar de Cotopaxi vulkaan, alleen komt deze niet doordat de weg is opgebroken. Pick-up trucks kunnen nog wel doorrijden en we klimmen achterin de laadbak van een Toyota 4x4 waar 9 Ecuadorianen bezwaar aantekenen tegen de chauffeur als wij er ook inklimmen. Het is dan ook iets meer dan knus met 11 man inclusief zakken bonen en rijst als bagage. Het is een lekker uitwaai ritje van een uur waarbij we een goed gesprek hebben met een tienermeisje over de ongelimiteerde awesomeness van Justin Bieber, of hij nou wel of niet een kind heeft met Selena en de ongure roddel dat hij gay zou zijn. Afijn, zo'n drie kwartier in de rit stapt de helft uit en kan Jeroen eindelijk bij de camera om nog een winderig plaatje te schieten.

5D4A627B2219AC681704FDC96753BCA1.jpg

Bij Cotopaxi aangekomen boffen we met het weer en de te gekke lodge waar we in kunnen overnachten. We hebben een waanzinnig uitzicht op de vulkaan.

5D4AD6D32219AC681763C84DFB4E9070.jpg

De volgende dag maken we het weinige wandelen weer goed en hiken we vanuit het park terug naar de bushalte, 23 kilometer verder en 1.000 meter lager in het dal. Lopend over keien komen we ruim 4 uur later aan bij de snelweg waar we een bus kunnen aanhouden.

Voordat we naar Quito vertrekken bezoeken we toch nog een markt, we krijgen er maar geen genoeg van! Buiten een zeer uitgebreide groente- en fruitafdeling, elk stuk vlees dat de carnivoor maar belieft (we zullen de foto's ditmaal achterwege laten) en rijen met ditjes en datjes uit de Winkel van Sinkel doet de Videoland met illegale kopieën het hier erg goed. De keuze is dan ook reuze.

5D4B4A9B2219AC68176DE0417FE1D3CD.jpg

We zijn klaar voor de afsluiting, op naar Quito!

Geplaatst door robenjeroen 19:20 Gearchiveerd in Ecuador

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

:~D

door Laura

He Rob en Jeroen,

Net de laatste verslagen op jullie blog gelezen. Wat hebben jullie ontzettend veel gezien en meegemaakt!! Leuk om te lezen en helpt een beetje bij de heimwee die wij nog steeds hebben naar Zuid Amerika en vooral het vrije reisleven.

En nu is ook voor jullie de laatste dag aan gebroken. Waarschijnlijk een dag met dubbele gevoelens. Enerzijds blij om iedereen weer te zien en terug te gaan naar de vertrouwde omgeving en anderzijds afsluiting van een geweldige tijd!!

Geniet nog even van de laatste dag samen in Ecuador en een hele goede reis terug!!

Liefs,

Raymond & Elise

door Elise

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen