Een Travellerspoint blog

Onze laatste week (52) in Quito

sunny 26 °C
Bekijk Ecuador op robenjeroen's reiskaart.

Het zijn de laatste uitstapjes die we kunnen doen en we zijn aangekomen in Quito, de hoofdstad van Ecuador op 2.950 meter hoogte en praktisch op de evenaar, dus het is heerlijk weer.

We nemen de bus naar Mindo, rijden door een 'cloud forest' en tussen de nevel zien we even het bos niet meer. Je kan hier prachtig als een vogel over de bossen heen vliegen door aan ziplines te gaan hangen (tokkelen) en we suizen via 11 lijnen meer dan 3 kilometer (een keer op z'n kop) over de boomtoppen heen. Hierna doen we het wat rustiger aan en bezoeken we een orchideeën- en vlindertuin. Dit hebben we wel eens eerder gedaan maar een vlinder-geboortekamer hadden we nog nooit gezien. De coconnen worden verzameld en met een speld vastgeprikt. Doordat het er honderden zijn (en in alle kleuren en formaten) kun je blijven zitten en wachten tot een vlinder 'geboren' wordt - echt te gek om te zien.

B38A19932219AC68172D7EB0AEEAB274.jpg

Gedurende het jaar zijn we al heel veel natuurlijke en thermale baden tegengekomen en op één keer na (Nieuw-Zeeland) hebben we ze altijd overgeslagen. Nu zo aan het einde van de reis vonden we het wel een goed moment om lekker te ontspannen. We weken alle eeltlaagjes en knobbeltjes los in de 25 verschillende baden en laten in onze kamer 's avonds het haardvuur aanmaken en het bad van 2,5 bij 2 meter ook nog maar eens vollopen met thermaal water. 's Ochtends beseffen we dat we nog geen foto's hebben van dit alles en schieten we nog snel een plaatje van het thermaal bad bij ons hotel.

B38ABC7C2219AC6817B42F92E4A29800.jpg

Ons laatste uitje buiten Quito is, niet heel verrassend, een markt (Otavalo). Vooral de beestenmarkt vinden wij natuurlijk weer interessant. Er wordt in allerlei vee gedeald maar ook in konijntjes, puppy's, kuikens en hamsters (cuy). De koe- en cuyhandel loopt goed (een kalfje voor $35, een biggetje neem je voor $25 mee naar huis), maar met name bij de knaagdieren lijkt het qua hoeveelheden wel de Hamsterweken in januari bij de Albert Heijn - twee halen, één betalen.

B38B216F2219AC6817ABF63F465FCA14.jpg

In Quito slapen we in een leuk hostel waar een vrijwilliger voorstelt om een avondje met hem te gaan stappen. We hebben er wel oren naar en met 6 Cuba Libres voor $10 lopen we er financieel ook niet op leeg. De avond eindigt in gay-club El Divino nadat we bij de eerste tent geweigerd waren (zonder ID worden we hier namelijk op 18- geschat :)), maar was begonnen bij Dirty Sanchez (Ja. Bestaat echt).

270_B38B99442219AC68179076FCF0E7DC8B.jpg

Na al deze hilariteiten en rariteiten is het tijd om niets meer te doen en kijken we terug op het afgelopen jaar. We doen dat in hotel Quito, een heerlijk 4 sterren hotel waar we ons niet meer druk hoeven te maken over koude douches, onderbroken nachtrust door het vechten met elkaar om een stukje te kleine en smoezelige deken, dunne schuimen matrasjes op springerige springveren en waar we eindelijk wc papier weer eens door de wc kunnen spoelen in plaats van het in het prullenbakje naast de pot te deponeren.

We gaan onze tas inpakken, lezen ons laatste boek uit bij het zwembad en zullen de 30e nog een laatste blog plaatsen met een recap van het jaar in cijfertjes.

B38D01812219AC681782D15AF60E3B76.jpg

Geplaatst door robenjeroen 10:51 Gearchiveerd in Ecuador

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Jullie zullen wel moe zijn van een jaar vakantie, rust maar lekker uit! Geniet van de laatste dagen en ik kan niet wachten om alle verhalen te horen en zien in NL!!!!

door JW

Heel erg bedankt voor het schrijven van jullie berichten. Het was zo leuk om dat te lezen, echt super!
Een hele goede terugreis toegewenst, en bereid je maar voor op heel vaak deze zelfde vraag: Wat was het mooiste wat jullie gezien/gedaan hebben? (...) Gek werd ik er van, en zeker omdat er na dat antwoord verder bij sommige mensen ook niet meer heel veel interesse is om je verhalen te horen, haha. Maar dat maakt ook niet uit, jullie hebben de beste reis ever gemaakt, en dat neemt niemand je meer af!
Tx nogmaals en tot gauw in Amsterdam!
Detty

door Detty

De laatste respons! Genoten van jullie blogs, elke keer weer! Wat een gemis vanaf nu om niet meer tijdens kantoormomenten te kunnen lezen! Voor de laatste keer: bon voyage!

door Thomas

Lieve allebei, tot heel snel! Goede reis en dank voor het lachen en lezen afgelopen jaar. Voor jaaaaaaren inspiratie en gespreksstof genoeg!!!! Dikke zoen x

door Claar

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen