Een Travellerspoint blog

Transmongolie Express - Deel III

sunny 22 °C
Bekijk TransMongolie Express op robenjeroen's reiskaart.

Na een dagje Irkoetsk springen we voor de een na laatste keer de trein in. Waar we de eerste keer luxe alleen in de coupe zaten en de tweede keer met 2 Russen, zitten we nu in de coupe met een Brits en een Italiaans meisje. De gehele wagon bestaat verder volledig uit buitenlanders. Naast ons zit de Australische familie Free, die met drie zoontjes 4 maanden op reis zijn. Wij kunnen al amper op elkaar passen, laat staan dat je er nog 3 koters bij hebt. Erg knap, en het vooroordeel dat Aussies superaardig zijn is nu al bevestigd.

We komen aan bij het Hazeldonk van Rusland, waar op een klein marktje we de laatste Roebels verbrassen. Het spul is immers toch niets waard en aan souvenirpapier hebben we ook niets.

1_1345097194920_foto 1.JPG

We happen in een schijf meloen

270_2_1345097198950_foto 2.JPG

en wachten geduldig de 5 uur af die de Russische douaniers blijkbaar nodig hebben om de papieren te checken. Tussendoor maken we nog 's een Xenos-noodletje klaar voor avond eten.

90_3_1345097203465_foto 3.JPG

De wagen wordt uitvoerig geïnspecteerd, Snuf de Herdershond en Kommissaris Rex zijn ook van de partij. Als blijkt dat we geen illegale middelen bij ons hebben mogen we verder.
De treinen worden bij het station ook volledig afgekoppeld van de Russische trein. Onze twee toeristenwagons staan moederziel alleen op het station, wat best een maf gezicht is.

4_1345097206667_foto 4.JPG

Vervolgens mogen we de grens over om het zelfde nog 's dunnetjes over te doen bij de Mongoolse autoriteiten. Zij hebben echter slechts 2 uurtjes nodig en dan is het zover: Welcome to Mongolia!

5_1345097210729_foto 5.JPG

Geplaatst door robenjeroen 23:06 Gearchiveerd in Rusland

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Wat een mooie update weer mannen ! Spannend hoor, geniet er maar van ! het is hier ook lekker zomers eindelijk ! De stad vol met goedkope toeristen !!!
Goede reis verder ! groetjes Hans en Anton

door Hans Vugts

Ollie groet Snuf en Rex!

door Bas

Vanmorgen bij een kopje koffie jullie laatste
reisinformatie gelezen en foto's bekeken. Het blijft erg leuk om jullie ervaringen te delen. Wij wensen jullie een goed verblijf in Mongolie.
Groetjes Mea Jan met XXXX

door Mea en Jan

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen