Een Travellerspoint blog

Terelj National Park Mongolie

semi-overcast 24 °C
Bekijk TransMongolie Express op robenjeroen's reiskaart.

Op het station van UlanBataar (of gewoon UB) worden we opgewacht door de lokale bevolking. Hier is dat de ras-Amsterdammer Bert de Groot. Bert heeft 12 jaar geleden zijn exotische liefde gevonden (het is net Net 5) in Mongolie en is een ger-camping begonnen. Een ger is een soort kleine circustent, opgezet met oranje palen en afgedekt met vilt en dik katoen. Binnenin staan 3 megaharde bedden, een tafeltje met 2 krukjes en een kachel.

Bert rijdt een stukkie met ons mee door UB (hij is tevens kok voor cafe Amsterdam en moet nog 100 gehaktballen aanbraaien) en laat ons de 1,5 uur daarna samen met de chauf door de mist naar de camping rijden, wat door de weekhartigen wel een dodemansrit genoemd zou kunnen worden. Wegenbelasting wordt hier waarschijnlijk niet doorbelast, de gemiddelde weg heeft meer weg van een maanlandschap. Omdat het de afgelopen dagen hard geregend heeft (hebben wij niets van gemerkt) kunnen we het laatste stuk niet met de auto verder. Bert heeft echter een mannetje geregeld die ons naar het ger-kamp brengt. De lokale yak/ossen-taxi staat op ons te wachten
1_1345125387506_foto 1.JPG

Bij onze all-inclusive (volpension!) zit tevens 3 uur paardrijden. De Mongools-Nederlandse zoon van Bert komt ons na een full continental ontbijt in het Nederlands informeren dat de paarden klaar zijn. De paarden worden opgezadeld en we vertrekken als 2 Brokeback Mountain Cowboys de woeste wereld in.
2_1345125391584_foto 2.JPG

We wanen ons in het filmdecor van Dances with Wolves en zien heel veel 'Tatanka'. Het uitzicht is ook werkelijk schitterend.
3_1345125396287_foto 3.JPG

Bij het paardrijden gaan we recht door de bossen en steken we ook een paar kleine riviertjes over. Gevolg is dat onze paarden (iets kleiner dan een Nederlands paard) tot aan de buik in de rivier komen en wij een natte broek en schoenen krijgen. Deze leggen we, samen met de natte sokken, te drogen op onze ger.
4_1345125400100_foto 4.JPG

Twee uur later missen we drie van de vier sokken. De paarden, honden, ossen, yaks, koeien of ander lokaal vee is er mee vandoor gegaan. In de middag gaan we nog een stuk hiken in de heuvels. Mongolië heeft echt een enorm weids landschap en het uitzicht is dan ook, wederom, verbluffend.
5_1345125403647_foto 5.JPG

Geplaatst door robenjeroen 06:56 Gearchiveerd in Mongolië

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Wat hebben jullie een fijne spannende reis, en wat zijnde foto's mooi. Zo reizen we echt met jullie mee. Geweldige originele teksten ook. Gisterenavond belde Mea even om ons op de hoogte te houden, maar gelukkig spraken we jullie zelf al zaten we met de kids opde camping. Lieffsx papa mama

door Ruurd en Ellis'

Goed toeven daar mannen! Van het ene avontuur in het andere! Mooie dagelijkse afleiding zo'n blog voor de achterblijvers met de nodige jaloezie!

door Thomas

Wat geweldig allemaal, en dit is nog maar het begin!!!!

Blijven jullie volgen.

Groeten Bert en Trees.

door trees meuleman

Hoe cool. Jullie zijn goeie brokeback mountain cowboys! staat jullie top! heerlijk om zo mee te reizen in gedachte! x Claar

door Claar

I'm a poor lonesome cowboy....far far away from home....

I'm a poor lonesome cowboy
I'm a long long way from home
And this poor lonesome cowboy
Has got a long long way to roam
Over mountains over prairies
From dawn till day is done
My horse and me keep riding
Into the setting sun

door mark

Wat heeeeeerlijk geschreven!!! Ga door met die leuke verhalen. En ik ben aardig impressed door jullie paardrijskills...! $

door Gien

Op die kar! Geweldig, smullen hoor, al die verhalen.

door Wes

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen