Een Travellerspoint blog

UB (Ulan Baator)

semi-overcast 24 °C
Bekijk TransMongolie Express op robenjeroen's reiskaart.

UB = Boomtown. Dit is een metropool in wording. De stad bruist aan alle kanten van activiteit. De Mongoolse economie is de snelstgroeiende ter wereld en dat merk je. Supergaaf om te zien.

De stad groeit harder dan de infrastructuur kan bijbenen. Het aantal auto's is zo exponentieel gegroeid dat er niet genoeg wegen zijn. Op de terugweg van onze ger-kamp staan we ruim een uur in de file om de stad in te komen. Het recht van de sterkste geldt hier in het verkeer. Zodra onze chauffeur een gaatje ziet rijdt hij er in. Rijbanen zijn er niet en ook rijrichting is optioneel; als je echt vastzit, dan steek je gewoon de rijbaan van de tegenliggers over en ga je op de niet geplaveide en hobbelige stoep van het tegenliggende verkeer verder. Complete madness.
Buiten het verkeer is ook het straatbeeld chaotisch, wat het wel zo leuk maakt. Alles staat door elkaar.

2_1345281082884_foto 1.JPG

Overal wordt gebouwd zonder dat er een stedenbouwkundig plan is. Er staan gers tussen de nieuwbouwprojecten en huizen en in het centrum begint er veel hoogbouw te komen. De Louis Vuittons van de moderne materialistische wereld hebben hun plek al veroverd. We hebben nog even een nieuwe tas gekocht, want die ouwe kon echt niet meer!

3_1345281087039_foto 2.JPG

4_1345281091725_foto 3.JPG

Verder is de stad enorm stoffig. Het stof van de nieuwbouw komt op de straat terecht, die niet tot slecht onderhouden worden. De meeste stoepen bestaan uit stenen en gruis alles waait hier ook van op. Tenslotte dragen de uitlaatgassen van auto's die vaststaan in het verkeer bij aan een lichte smog, wat over een 10 jaar ongetwijfeld een groot probleem zal worden.

We lopen nog richting een tempel waar de duiven op de dam gevoerd worden

5_1345281095114_foto 4.JPG

en zien we het Mongoolse equivalent van de Volendamse klederdracht.

6_1345281100925_foto 5.JPG

We hebben nog maar 1 stukje met de trein, van UB naar Beijing, wat anderhalve dag en 1 nacht in beslag neemt. We zijn nu ook wel een beetje trein-moe aan het worden en hebben zin in China!!

Geplaatst door robenjeroen 02:11 Gearchiveerd in Mongolië

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Wat een heerlijk verslag was het weer. Ik geniet er enorm van. Op naar Beijing , goeie reis mannen.xxx Helga

door Helgatelder

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen