Een Travellerspoint blog

Beijing, part I

sunny 32 °C
Bekijk China & TransMongolie Express op robenjeroen's reiskaart.

We <3 (heart) BJ. Wat een heerlijke stad! We slapen deze dagen bij Enwei en Andreas. Zij hebben een fantastisch appartement met een killer view op de stad. Jeroen kent Enwei nog van het Waldorf=Astoria in New York. Meteen de eerste avond worden we getrakteerd op het nationale gerecht: Peking Duck. Uiteraard wordt de eend aan tafel bereid! Vooral de krokante huid is fantastisch, je dipt deze in een beetje kristalsuiker en het smelt op je mond. Yum!
foto_1_JPG.jpg

De volgende dag laat Enwei ons zijn super strakke en hippe hotel zien (www.theoppositehouse.com) en lunchen we in de middag in de buurt met gefrituurde kippenvoetjes, een duizend-jaar ei, stinky tofu (really very stinky) en andere lekkernijen.
foto_2_JPG.jpg

We winkelen nog wat door 'the village', een modern shopping complex waar net de ramen worden gelapt. Ze hebben wel van die karretjes die van het dak af kunnen, maar de gemiddelde ramenzemer vertrouwt zijn eigen touw meer dan een ramenlapbak.
foto_3_JPG.jpg

We hebben deze dagen ook de beschikking over twee fietsen, wat in Beijing helemaal fijn is. Het liedje van Katie Melua gaat niet meer uit ons hoofd ('there are nine million bicycles in Beijing') en we struinen al fietsend door de hutongs (de originele stadswijken) van de stad.
foto_4_JPG.jpg

Op maandag vertrekken we naar de Great Wall, samen met een tourgroupje. Onderweg krijgen we van onze tourleader Alice Chinese les, leren we in het 'Nationale' Jade museum hoe je fake van echt kan onderscheiden en gaan we langs een theehuis voor een proeverij. Het is vandaag warm, er staat geen zuchtje wind en er is een zeer hoge luchtvochtigheid. Het uitzicht is hierdoor (en door de smog) beperkt en we zweten als otters terwijl we 1 van de ca. 21.000 kilometer (aldus Alice, volgens ons is het ca. 9.000 km) van de muur aflopen.
foto_5_JPG.jpg
Next up: Forbidden City, Tiananmen Square, Mao's Mausoleum and lots (lots!) of Chinese Food!

Geplaatst door robenjeroen 18:56 Gearchiveerd in China

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Mannen echt jullie zijn pas 23 dagen weg en nu al is het verhaal geweldig! Te cool

Groetjes
Sjan

door Janine

Loving it, mooi verslag iedere keer! Rocking the beards as well!!!

door Jeroen Werdmölder

Wat super leuk om jullie zo te volgen..... Sytze en ik hebben net heel hard zitten lachen om de foto van jullie te paard met baard. Het staat jullie goed.... Geweldige avonturiers zijn jullie! We kijken uit naar het volgende reisverhaal....
Liefs

door Susanne

WOW zo kort weg en al zo veel beleefd!! Enjoy! Lees nog steeds iedere regel mee :-) xx Claar

door claar

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen