Een Travellerspoint blog

Beijing, Part II

sunny 28 °C
Bekijk China & TransMongolie Express op robenjeroen's reiskaart.

"Early to bed, early to rise, makes a man healthy and wise."
Vol goede moed staan we dus vroeg op om naar The Forbidden City te gaan, de grootste attractie van Beijing. Het is werkelijk immens groot. Het duurt op de fiets ca. 10 minuten om van de noordzijde naar de zuidzijde te fietsen.

Het is even dringen bij de ingang, waar Chairman Mao goed bewaakt wordt.
1foto_1_JPG.jpg
Zijn afbeelding hangt boven de Main Entrance en kijkt over het Tiananmen Square uit, richting zijn eigen Mausoleum, die we een dag later bezoeken. Na Lenin en Mao hebben we nu alleen nog Ho Chi Minh in Hanoi in het verschiet liggen, dan hebben we de Madame Tussaud's wel weer even gehad.

De stroom toeristen is enorm (voornamelijk Chinezen) maar als je eenmaal de Verboden Stad binnen bent valt dit minder op door de grootsheid van het Keizerlijk Paleis. We hebben een digitaal audiotoertje wat is ingebabbeld door een een Chinese Nederlander die maanden op articulatieles heeft gezeten; al-les-wordt-heel-erg-ple-cies-uit-ge-splo-ken.

1foto_2_JPG.jpg

We verblijven een paar uur in de stad en bij de Noorduitgang steken we direct de straat over om naar het Jingshan Park te gaan. Het park is een grote heuvel en op de top staat (weer) een tempel, waarvan het uitzicht over de Verboden Stad quite impressive is.
1foto_3_JPG.jpg

We zijn deze week nog net niet Tempelmoe en we bezoeken tevens de Lama Tempel en de Tempel van de Hemel. Bij een Tempel denken wij als naïeve Hollanders eerst aan 1 gebouw. Hier betreft het echter in beide gevallen een gebouwencomplex, waarbij de Tempel van de Hemel eigenlijk een enorm park is met vele gebouwen en achteraf de grootste Tempel van China blijkt te zijn. Wel erg de moeite waard en het hoofdgebouw, wat wel iets weg heeft van een uitvergrote loper van het schaakbord, is prachtig.
1foto_4_JPG.jpg

Na alle wandelingen zijn onze poezelige voetjes afgemat en passen de gympies niet meer door de eeltvorming die we hebben opgebouwd. Tijd voor een Chinese voetmassage. Onder het genot van dumplings, noodlesoep en rijst worden we volledig gemasseerd en kunnen we er weer even tegenaan!

1foto_5_JPG.jpg

Geplaatst door robenjeroen 02:26 Gearchiveerd in China

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Look at that BLUE sky! Beijing is now THE Best city to live!! haha

Miss you gys, safe travel.

door samandjet

Heellijk om te lezen, wat hebben jullie toch een top leis tot nu toe...waal gaan jullie hielna heen? x

door zeg ik nie

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen