Een Travellerspoint blog

Hai from Shanghai!

semi-overcast 32 °C
Bekijk China op robenjeroen's reiskaart.

Beijing - Shanghai is een slordige 1240 km. Met de China Highspeed Rail doe je daar een koele 5 uur over. Wat een verschil met de boemeltrein in Mongolië! Hij kan harder dan 300 km per uur, maar de Chinese overheid heeft de machinist toch maar een maximum snelheid gegeven nadat er een paar ongelukken zijn gebeurd. Gelukkig niets van gemerkt, dus wij kwamen fijn in de middag aan.

3foto_1_JPG.jpg

Snel ingecheckt in het hostel, wat in een superlevendige buurt ligt en erop uit getrokken. We zitten een klein half uurtje wandelen van de rivier en vanaf daar heb je 's avonds een killer view van Pudong, het financiële hart van Shanghai. De Oriental Pearl Tower (die ballen op een stokje) is het symbool van Shanghai, maar wat is dat ding lelijk zeg. De neon-verlichte reisjes op Sea Palace-schepen langs de Chinese Rijn fleuren het geheel wat op.

3foto_2_JPG.jpg

We wandelen terug naar onze buurt waar inmiddels de halve lokale middenstand zijn of haar BBQ en wok tevoorschijn heeft getoverd en werkelijk alles aan het koken is. Het ruikt allemaal heerlijk, alleen Rob Geus van de Smaakpolitie zou hier niet vrolijk van worden, het is een veelvoud smeriger dan de gemiddelde studentenkeuken. De rook en avondverlichting met de skyline als backdrop levert wel mooie plaatjes op.

270_3foto_3_JPG.jpg

Zaterdagavond besluiten we na een all-you-can-eat Japanese Hotpot diner (dat dit nog niet populair is in Amsterdam!) met 4 Asahi's de neus achter de kiezen eens flink de bloemetjes buiten te zetten. We beginnen met een inpilser bij gay-bar Eddy's en krijgen het advies om toch vooral naar Club Obama te gaan. De barman schrijft het adres in Chinees op en we hoppen de taxi in.
Club Obama blijkt de grootste nachtclub van Shanghai te zijn en heeft op zaterdag gay-night. Dat betekent dus 4.000 vierkante meter vol met Chinese homo's. Voor 12 euro 50 pp mogen we langs de doorbitch, maar dan krijgen we er wel drie couponnetjes bij. Blijkt dat je daar prima gin-tonics en vodka-cranberry's mee kan bestellen, dus hier houden we het wel even uit. Om 3 uur is het dan toch wel welletjes en pakken we de taxi naar het hostel. Helaas, geen foto's van de club; de spiegel reflex is toch maar in het hostel gebleven.

Zondag is het uitbrakken geblazen en slenteren we wat door Pudong om de skyscrapers overdag te kunnen zien. We stappen het Jin Mao gebouw in (middelste van de drie) via het Hyatt en bekijken gratuit vanaf de 87e verdieping de skyline. (Kaartjes kopen is zo zonde van je geld!)

270_3foto_4_JPG.jpg

3foto_5_JPG.jpg

Geplaatst door robenjeroen 23:51 Gearchiveerd in China

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen