Een Travellerspoint blog

De dierenwinkel in Shanghai

all seasons in one day 32 °C
Bekijk China op robenjeroen's reiskaart.

In de vier dagen in Shanghai hebben we uiteraard de hotspots zoals the Bund, the Old Town en French Quarter niet overgeslagen. We kunnen er kort over zijn, het was prachtig.

Het is namelijk leuker om te schrijven over en foto's te plaatsen van de 'flower, bird, fish and insect market' die we bezocht hebben. De Lonely Planet was wat ons betreft wat summier hierover, louter dat deze levendig was.

Bij het binnenlopen van de markt wordt je overspoeld door de kakofonie van de beestenboel die hier door de handelende Shanghainezen wordt vastgehouden. Een ding staat vast, ze zitten allemaal in te kleine behuizing en ze willen allemaal weg, getuige de geluiden van de dieren die capabel hiertoe zijn. We hebben ons over de zieligheidsfactor heengezet en zijn naar binnen gegaan.
We treffen een totale chaos aan van onder meer vissen, slakken, schildpadjes en padden, salamanders, krekels, papegaaien, raven en allerhande andere vogels, eekhoorns, honden, poesjes, konijntjes, muizen, cavia's, maden en vooral heel erg veel insecten die we niet kunnen benoemen.
Insectenverzamelaars komen hier blijkbaar van heinde en verre om hun grijsgespikkelde bamboemestvlieg te kunnen ruilen voor een roodgeschubde kortharige tor. Sommigen lijken opgezet in een bakje, maar bewegen dan af en toe toch.

Het ruikt verder ook echt naar een dierenwinkel en nadat we in een minuut of 20 een rondje hebben gelopen vinden we het wel best. 's Lands wijs, 's lands eer, maar het wordt toch wat te gortig.

180_4foto_1_JPG.jpg

Krekels in een bamboe kooitje (geen idee wat je hiermee moet, misschien een speeltje?)

4foto_2_JPG.jpg

Waterslakken aan een sla-diner (moeten het niet sla-ken zijn?)

4foto_3_JPG.jpg

Vogels in een luxe kooi (de meesten zitten in een kleine box)

4foto_4_JPG.jpg

Opgezette, maar toch bewegende, malariamuggen (2 voor de prijs van 1)

4foto_5_JPG.jpg

Sterno-brandpasta voor de shafing-dish. Oh nee. Wacht. Ook hier zitten insecten in, met een klein bakje water erin voor de luchtvochtigheid.

't Was goed toeven in Shanghai, maar we zijn nu alweer onderweg naar Xi'an. We schrijven deze post in de trein en zitten tegenover een 45-jarige ambtenaar en een 20-jarig hippig meisje (t-shirt: I want a billionaire) die ons 'Ob' en 'Oen' noemt, het is nu al gezellig!

Geplaatst door robenjeroen 19:41 Gearchiveerd in China

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

hhahahaha goeie reis Ob & Oen xxx

door Claar

Lieve Ob en Oen,

Wat een mooi verhaal.'De Dierenwinkel' van Jiskefet is er niets bij! Hilarisch.. En inderdaad.. Wat moet je met al die beesten?!?

Geniet!!

x$x

door Gien

Ben er inmiddels achter waar de krekels toe dienen. Een kantoorgenoot van me is net terug na drie jaar Sjanghai en het schijnt zo te zijn dat mensen deze kooitjes neerzetten puur voor het gezellige geluid...

door Gien

Wat schrijven jullie lekker beeldend, lijkt net of we een beetje mee mogen reizen! De ervaringen in China herken ik natuurlijk nog. have fun Ob & Oen :-) Miriam

door Miriam

Hallo Rob en Jeroen,

Wij volgen jullie verhalen met veel plezier en kijken weer uit naar de volgende belevenissen.

Groeten Bert en Trees.

door treesmeuleman

Hi Ob en Oen,
Wat hilarisch op die beestenmarkt... zou ook echt iets voor mij zijn.. NOT, moet er niet aan denken om daar naar binnen te lopen :-)
Heerlijk om jullie verhalen te lezen!!
Dikke X

door Anouk

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen