Een Travellerspoint blog

The 8th Wonder of the World - Xi'an

semi-overcast 39 °C
Bekijk China op robenjeroen's reiskaart.

De marketinggoeroes in China hebben het goed bedacht. Toen in 1974 een boer een waterput aan het slaan was achter zijn hoeve stuitte hij op een stuk terracotta. Dit bleek later het hoofd te zijn van een van de ruim 6000 terracotta beelden die het leger vormde rondom het mausoleum van de eerste keizer van China, Qin Shi Huang. Qin heeft in ca. 222 BC 7 landen tot het keizerrijk China gesmeed en zichzelf gekroond tot emperor. Naast dat hij een begin heeft gemaakt aan de Chinese muur en een universeel schrift heeft ingevoerd, was Qin er van overtuigd dat na zijn overlijden zijn leven verder zou gaan onder de grond. Als je dan toch onder de zoden ligt, laat het dan wel een beetje comfortabel zijn. Aldus heeft hij gedurende 40 jaar ruim 700.000 man aan zijn mausoleum laten werken. Toen het eenmaal af was en Qin met zijn terracotta leger en paarden inclusief 40.000 bronzen wapens, koetsen, bronzen beelden, ladingen goud en zilver en de nodige andere offerandes ter aarde was gelegd is het hele zaakje voor 2300 jaar in de vergetelheid geraakt. Tot die boer dus zijn waterput aan het graven was.

Het moet gezegd, het is enorm imposant en dat het Chinese Marketingbureau dit het 8e wereldwonder noemt is niet ongepast.
5foto_1_JPG.jpg

5foto_2_JPG.jpg

5foto_3_JPG.jpg
Zoals deze foto laat zien zijn ze nog niet klaar met opgraven. Het totale complex is immens en omvangrijker dan de grootste piramide in Egypte.

Verder zitten we hier in Xi'an prinsheerlijk. Het beste hostel tot nu toe zit in een historisch complex wat van binnen compleet gemoderniseerd is. Met de korting van HI (dank Marijke & Hannah!) komen we voor een kleine 15e fijn tot rust.

5foto_4_JPG.jpg

5foto_5_JPG.jpg

PS - dank voor alle comments en mailtjes, vinden we superleuk om te krijgen en lezen!!

Geplaatst door robenjeroen 22:42 Gearchiveerd in China

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Tnx voor de geschiedenisles. Weer wat geleerd...

door Bas

He lieverds, we volgen jullie met zo veel plezier! Ongelooflijk hoeveel je in zo'n korte tijd kan doen! Hier gaat alles ook goed. Over 3 weken verhuizen we naar een nieuw huisje in Watergraafsmeer. Met tuin voor de bbq als jullie terug zijn. Geniet! Liefs

door Annelinda

Hoi hoi het was heerlijk om te lezen. Ik ben blij voor jullie dat het zo goed gaat. Dikke kus van Helga xxxx

door Helga

Hi guys, wat hebben jullie al ontzettend veel gedaan en wat ziet t er allemaal cool uit!
En zo en passant steek ik er ook nog wat van op :) nooit geweten van dat mausoleum:)
Geniet en pas goed op elkaar Xx

door Nathalie

Hallo Rob en Jeroen,
het computersysteem ligt zo goed als plat hier en kan niet inloggen op ons netwerk. Dus ben ik met een inhaalslag begonnen om al jullie mooie verhalen te lezen. Wat een mooie reis en avonturen. Ik zie jullie helemaal voor me in de hostels. Hoop dat je ook leuke medereizigers ontmoet. Fijn dat je de kaart kunt gebruiken van HI. Hoop dat ie nog vaak van pas zal komen. Liefs marijke

door Marijke

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen