Een Travellerspoint blog

How do you do, Kathmandu...

all seasons in one day 27 °C
Bekijk China & Nepal op robenjeroen's reiskaart.

Op 11 september komen we op Kathmandu Airport aan en stappen we na de customs check de chaos in. Nog ietwat misselijk van de Chinese hotpot van de avond ervoor stappen we een totaal andere wereld in. In no-time hebben we 4 taxi-chauffeurs aan onze cargo-broeken hangen die allemaal de weg weten en ons voor 'very cheap price' naar Thamel, het toeristendistrict, willen brengen.
Na 3 kapotte geldautomaten bezocht te hebben, wisselen we onze emergency US dollars tegen een woekerkoers voor Nepalese Roepies en stappen we in een taxi met een heuse werkende meter (erg ongewoon...)
Het hostel Kathmandu Terrace blijkt van het kaliber min 1 ster en na een hellenacht (muffige kamer, bruin water douche, geen raam, luidruchtig etc) gaan we met gierende banden naar Hostel 'Wonderland'!

We struinen wat door de stad en komen onze lichte culture-shock te boven. Eigenlijk is de stad te hys-te-risch leuk voor woorden; alles krioelt door elkaar, werkelijk alles is te koop (met name trekking-gear, het is 1 grote Beversport!) en alles hangt (niet) aan elkaar door een infrastructuur van lik-me-vestje. Er is hier nog een grote toekomst voor de asfaltindustrie.

9foto_1_JPG.jpg

Op het Museumplein van KTM, Durbar Square, spatten de kleuren van de kleding van de bevolking, bloemenkransen, tempels en de halve groentemarkt je netvlies in.

9foto_2_JPG.jpg

KTM barst van de Hindu en Boeddhistische tempels. We bezoeken onder meer de Swayambunath (beter bekend als de Monkey-Temple), Pashupatinath, Bodhnath en een variëteit aan kleinere tempels, waaronder meerdere met erotische afbeeldingen (die laten we hier even achterwege :)).

Rond de Monkey-Temple zijn echt enorm veel aapjes die supersnel rond je heen razen en erg schattig zijn. Ze klimmen niet vaak de tempel op, maar als je goed kijkt kun je er op deze foto eentje vinden.

9foto_3_JPG.jpg

Bij de Pashupatinath kun je een tafereel zien dat eerder op tv verscheen bij 'Echte meisjes op zoek naar zichzelf' met Ad Visser. Wij zijn ook nog steeds zoekende naar onszelf en zijn getuige van een openluchtcrematie op blokken hout aan de Bagmati rivier, een bijzondere belevenis.

10foto_4_JPG.jpg

We zijn nog net niet tempel-moe en bezoeken Bodnath, waar de tempel dezelfde vorm heeft als de Moneky-Temple. Er zit echter een klooster aan vast en veel monniken vanuit Tibet zijn hier neergestreken. We worden warm onthaald door Venerable Sangya Dorje Lama Tamang met een witte sjaal voor geluk en aangestoken wierook. Onze camera ligt even op een bankje en wordt direct door een Paul-Huf monnik opgepakt die meerdere kiekjes van ons schiet, die we vooraal naar de Venerable Sangya moeten emailen.

9foto_5_JPG.jpg

De sjaal wordt nu aan de tas gestrikt, die we trekking-ready moeten gaan maken. We vertrekken voor twee weken naar het Annapurna gebergte en gaan hier 6-7 uur per dag wandelen op onze nieuwe super-ugly maar o-zo-comfortabele ANWB-beige halfhoge Cedar trekkingschoenen. Foto's volgen, maar de komende 14 dagen zijn we ff off-line.

Geplaatst door robenjeroen 07:51 Gearchiveerd in Nepal

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Amazing.... Veel Plezier!!!

door Jeroen

I sent you an email..but I am happy to see you looking healthy and happy. Elena is back at Stanford; lives are returning to normal, though we will be Lake Tahoe and Oregon for most of October! Take care. M

door Margaret Kane

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen