Een Travellerspoint blog

Waku-waku lekker mee

sunny 32 °C
Bekijk Nepal op robenjeroen's reiskaart.

Een nijlpaard kan lachen ja of nee... en olifanten leggen een ei, soms wel 2!

Gelukkig komen we zonder Rob Fruithof na een dagje reizen vanuit Kathmandu aan in Sauraha, net buiten Chitwan National Park. We stuiten per toeval op de goedkoopste lodge in town (1 euro 80 per nacht) en boeken het voor een paar dagen.
Na wat wikken en wegen besluiten we een 2-daagse jungle walk te boeken. Met de Jungle walk kom je sneller op plekken waar je niet met een Jeep komt en hoeven we niet op een olifant te klimmen, wat we als Westerlingen enigszins zielig vinden. In het Elephant Breeding Center hebben we gezien hoe de fantjes de kneepjes van het vak leren en dat is niet altijd leuk.
Bovendien goed voor de conditie, dus met frisse moed en goede zin vertrekken we de volgende ochtend om 7 uur met onze twee gidsen (verplicht), LB en Dhong. Bij de intake weet LB, een oud-Ghurka commando van 60+ met een bamboe stok als wapen, ons te informeren dat vooral de 'sloth-bears' erg gevaarlijk zijn, maar dat als het moet hij zijn stok tegen de kop van de beer slaat, so 'no worry'.

Verder willen we natuurlijk vooral de wilde dieren zien in hun natuurlijke habitat waar mee geadverteerd wordt: Neushoorns, tijgers, waterbuffels, marsh muggers, krokodillen en ander groot wild. Al snel blijkt dat we echt de bush-bush in gaan en ziet Crocodile DUN-dee door de varens, 7 meter hoog gras en ander groen spul de jungle niet meer.

BCC68FC52219AC681708AA2EFA850702.jpg

Toon Hermans spookt al snel door ons hoofd (Wat ruist er door het struiiiikgewas.... het is een... een...) maar de rhino's blijven nog even uit het zicht. Bij het wandelen door de dichte vegetatie komen wel een paar andere ongemakken tegen. We hadden niet in de brochure gelezen dat de jungle vol met bloedzuigers zat, maar daar konden we natuurlijk op wachten. Allebei zijn we goed te pakken genomen.

BCC7114A2219AC681777BA96E04E7FFF.jpg

Het grote wild komt met rasse schreden dichterbij, getuige alle sporen die we zien. Het is net spoorzoekertje voor gevorderden, al zijn sommige sporen zo groot dat je ze niet kan missen.

BCC77BD12219AC6817037EA3ECD1F49C.jpg

Vanuit viewing towers bekijken we geregeld de omgeving. Vanaf de hoogte kun je wat verder kijken, wat anders vrij moeilijk is. Het gras is echt overal enorm hoog en biedt (te) goede beschutting. We zien in 2 dagen onder meer: een krokodil, varaan, wild zwijn, hertje, makaak apen, een marabu en andere tropische vogels en bovendien heel erg veel torren, mieren, muggen, spinnen en ander (on)gedierte, maar we hebben niet het geluk om een neushoorn te bewonderen.

BCC7F1202219AC6817A6A00BE6661DF8.jpg

Het uitzicht wordt er echter niet minder om en we genieten van een prachtige zonsondergang aan de rivier.

BCC86C912219AC68171D0271F8F9F17D.jpg

Tenslotte dan nog even voor de fans van Echte Meisjes in de Jungle een paar afsluitende woorden van Britt Dekker, die in ons hoofd er echt bij was!

(denk haar stemgeluid en accent er even bij als je het leest :))

- Waarom hebben die neushoorns geen gps of zo? Ja toch? Dan kan je gewoon je tomtom meenemen en dan zegt ie gewoon 'bij de volgende varen linksaf'
- Nou, ik doe dus echt nooooit meer een Safari. De enige Safari die ik nog doe is als in uitga in me jus!

Geplaatst door robenjeroen 08:11 Gearchiveerd in Nepal

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Jammer van de neushoorn, iets grappiger van die bloedzuigers, echter super zo'n trip. :) Have fun nepperds! (of is het nepperts??) je ne sais pas!

door Jeanne

WOW... that's someting I will never do... haha can't wait for 3 weeks and then Andreas and I will be on Easter Island Machu Picchu! Want us to bring something and leave them there? Like some chinese tea?

door samandjet

Hoi Rob en Jeroen,

Heb "genoten " van de spinnen en ander ongedierte.

Hoop op het volgende verhaal.

Bye Bert en Trees

door trees meuleman

En een zwanger paard eet graag appeltaart!!

door Esther

Ohhhhh jongens... Wat een geweldig verhaal!!!!!

door Gien

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen