Een Travellerspoint blog

Citytrip Mumbai (Bombay)

sunny 35 °C
Bekijk India op robenjeroen's reiskaart.

Mumbai is net zo groot als Nederland. Qua aantal inwoners dan. Pak 'm beet ca. 16,4 miljoen mensen in één stad, dat maakt het in ieder geval gezellig druk. Hoe groot in omvang dan ook, heel erg kosmopolitisch doet het niet aan.

We hebben in Khajuraho nog een aandenken aan India voor onszelf gekocht wat we maar wat graag naar huis willen opsturen. Een koperen olifant van 2,5 kilo tikt nogal aan in de rugtas. Buiten het postkantoor laten we het inpakken en wordt het na in karton te zijn gewikkeld met de hand in linnen dichtgenaaid. Adres erop met een edding en hij kan naar huis toe.

90_1538D93D2219AC681776E4A01B6A19A7.jpg

Mahatma Gandhi heeft een lange tijd in Mumbai gewoond en van zijn oude huis is een museum gemaakt. We gaan hier uiteraard heen en hebben een moment van bezinning over zijn leven en impact op de samenleving.

153927A42219AC681727138E775A17E4.jpg

Momenten van bezinning hebben we vaak in een land als India. De armoede en alles wat hier bij komt, is groot. Onze rijkdom, maar ook die van de Indiërs zelf, creëert een groot contrast. Er zijn veel bedelaars, misvormde/mismaakte mensen en straatkinderen. Vanaf het balkon van ons hostel zien we een meisje slapen op straat.

90_153955452219AC6817D1C44CA8C0CC4E.jpg

We bezoeken de Haji Ali Moskee, waar ook de weg over een dijk naartoe gevuld is met bedelaars. Bij de Moskee aangekomen blijken we, zoals wel vaker, een zeer gewild foto object. Alle Nokia's 3310 en Samsung mobieltjes komen tevoorschijn en we worden vastgelegd om thuis mee te showen. Dit willen wij natuurlijk ook, dus bij elke foto die locals van ons maken, maken wij ook foto's met de locals. Met 11 moslim-tienerjongens voor de heilige moskee geeft dat een geestig plaatje.

270_1539AADE2219AC6817BBF451AA5D8891.jpg

Als afsluiting willen we in Mumbai (Bombay) toch echt een Bombay Sapphire - Tonic scoren. Dat blijkt lastig te vinden hier, maar het dakterras van het Intercontinental schiet voor een 500 roepie te hulp.
Als kers op de taart dineren we toepasselijk bij Restaurant Gaylord. Tout oud-chique Mumbai dineert hier en een vergelijking met 't Vierde Baarsje in Amsterdam blijft niet uit. De moot gebakken vis met aardappelpuree, erwtjes en brunoise gesneden worteltjes worden aan tafel uitgeserveerd en smaken super als afwisseling op de hete curry's. De erbij geserveerde rijst laten we links liggen en we bestellen sans gene een supplement frites met mayo, die in een rvs saucière van royaal formaat wordt bijgeleverd. Met een spiegeltje aan de wand kun je ons aan tafel zien zitten.

1539D8202219AC68178AE1EA4E5FE220.jpg

Wij vertrekken naar Udaipur om lekker te ontspannen aan een meer, maar eerst nog even 17 uur in de nachttrein.

Geplaatst door robenjeroen 00:01 Gearchiveerd in India

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Superleuk om jullie verhalen te volgen. Thanks voor het delen!!! En lekker uitrusten in Udaipur ;-).

door Detty

Lieve allebei, wat zien jullie er ontspannen uit. Ik geniet mee van de verhalen en de mooie foto's. Ik lach me suf om de woordspelingen maar soms ook zeker kippenvel bij het contrast. Heerlijk om zo tijdens werkdrukte even weg te zwijmelen in de reisflow. Ik geniet er volop van. Kom maar op met de volgende 9 maanden reis! dikke kus xx

door claar

Gaylord!!! SUBLIEM!

door Wes

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen