Een Travellerspoint blog

The Golden and Pink City of Rajasthan

sunny 34 °C
Bekijk India op robenjeroen's reiskaart.

Wat een hellerit. Van Udaipur naar Jaisalmer, de gouden stad in de droge woestijn, hebben we 12 uur in een slaapbus gelegen. In het formaat van een dubbele doodskist met kippengaas aan de ene kant en een niet-sluitend raam aan de andere kant worden we midden in de nacht door slaperige woestijnstadjes gereden die er uitzien alsof ze in de jaren '90 door operatie Desert Storm getroffen zijn. Waanzin. Volgende keer toch echt proberen om een trein te pakken. Jaisalmer ligt een comfortabele 100 km van Pakistan af, waar we toch écht niet heen willen. Vanaf ons dakterras schijnen we het net niet te kunnen zien...

296333992219AC6817EEE254C4DDB879.jpg

We slapen in het fort waar het hier allemaal om te doen is. Het moet gezegd worden, het heeft allemaal wel wat weg van Lawrence of Arabia, Sprookjes uit duizend-en-één nacht, Fata Morgana's en waar is hier toch die Punica Oase?

296381FD2219AC68175CC2D534F94807.jpg

Het fort ligt op een tafelberg en is groot, een volledig dorp met alles erop en eraan. De eerste dag gaan we nog snel naar het Paleis in de middag, maar de volgende dag is het over met de pret. Jeroen heeft nu toch echt een goede bacterie opgelopen en ligt er volledig af. Het hotel heeft (voor het eerst!) meerdere Engelse kanalen dus films als Confessions of a Shopaholic bieden fijn vertier. Het is altijd afvragen waar je hier ziek van wordt, maar misschien heeft het te maken met de Indiaas-Australische uitbater van een kroeg die op het terras geen alcoholvergunning heeft en derhalve potjes 'special tea' (bier) verkoopt die je dan mag uitschenken.

2963AE872219AC68172212A041C56050.jpg

Na een dagje uitzieken is gelukkig alles weer helemaal prima en vertrekken we oostwaarts naar Jaipur, de roze stad. De naam belooft veel goeds, dus we hebben er zin an. De buitenmuren van de oude binnenstad, de hoofdstraten en het paleis zijn roze geschilderd (al heeft het een ietwat oranje gloed) maar het blijft een mooi gezicht, zeker als er een schoolreisje in roze-achtige uniformen langsloopt.

2963FFE92219AC681736B6A91B498620.jpg

We pakken verder efficiënt nog de walking tour uit de Lonely Planet mee en lopen de binnenstad door, wat één grote en bizarre bazaar is. De winkeltjes zijn allemaal een smalle rolluik breed en een paar meter diep en gegroepeerd per productgroep. Het aanbod is nogal divers te noemen. Zo is er een straat vol stalletjes gevuld met wc-potten tot aan armbandjes en juwelen en van postpapier en schoolboeken tot ingemaakt ondefinieerbaar groente en fruit. Wij focussen ons wat meer op de feestartikelenhoek en zoeken nog wat slingers uit.

270_296430D12219AC6817895BBA1D77DFBF.jpg

Jaipur is ook een van de drie hoeken van de Golden Triangle. Logisch dus dat we nu naar het symbool van India gaan, de Taj Mahal en dan India afsluiten in Delhi.

Geplaatst door robenjeroen 08:01 Gearchiveerd in India

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Love following you guys! Be safe! We will be on our way to Easter Island tomorrow! One night in Houston and one more night in Lima then we will be on the Island! Moai here we come

door samandjet

Neem wat feestslingers en roze gadgets mee voor de gaypride. Jullie zijn dan immers net op tijd terug ;-) nu al zin in...haha. Sterkte met virusjes en wat zal australie straks een verademing zijn qua hygiene. Geniet nog maar even. Zoen xx

door Claar

Hallo rob en Jeroen,

Nog steeds leuk om jullie verhalen te lezen.

Wat een belevenissen.

Groeten.

door bert en trees

Dank voor jullie leuke verhaal weer!!!!
Geniet lekker verder! Kijk uit naar het volgende avontuur!
Lfs

door Susanne

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen