Een Travellerspoint blog

Terrific Taj & Delicious Delhi

overcast 28 °C
Bekijk India op robenjeroen's reiskaart.

Alweer onze laatste dagen in India, and we saved the best for last. De grootste toeristische trekpleister van India is zonder twijfel de Taj Mahal in Agra en je kunt niet in India zijn geweest zonder deze te hebben bezocht. Het is niet zonder reden dat ieder jaar 3 miljoen toeristen zich vergapen aan de Taj; ze stelt niet teleur. Van een afstand is het nét niet echt en surreëel, maar hoe dichterbij je komt hoe meer je het detail gaat zien. De volledige symmetrie van het gebouw en de omgeving maakt het verbluffend en het mag met recht een (wereld)wonder genoemd worden.

90_5010F4222219AC6817A10D21C2730DE5.jpg

Helaas is er deze dagen enorm veel smog in Agra en Delhi, de luchtkwaliteit is belabberd en het zicht is soms niet meer dan 400 meter. De neus zit vol met stofdeeltjes en alles voelt aan alsof er een vies grijs filmlaagje op zit. Het is blijkbaar niet geheel gebruikelijk gezien dit nog de voorpagina's van de kranten haalt. Wel jammer voor de plaatjes.

Na Agra hangen we in Delhi de toptoerist uit. Een onverwacht hoogtepunt blijkt de Lotus tempel te zijn, een uniek gebouw in de vorm van de nationale bloem van India die open staat voor iedereen en alle religies. Door zijn eenvoud van buiten en binnen, waar geen beelden, boeddha's, kruizen, offerande plekken enz. te vinden zijn, geeft het een mooi moment van bezinning.

50115B3B2219AC68171407FE59DDDEE5.jpg

Tijd om te eten, Delhi staat bekend om de diversiteit van keukens en (goedkope) toprestaurants. Na een maand vegetarisch te zijn geweest eten we tegenover een moskee met een capaciteit voor 25.000 moslims bij een Mughal restaurant 3 varianten schaap tussen de gelovigen. Fingerlicking good. We struinen hierna het marktje af en komen ook nog even langs de halal slager. Gelukkig hadden we geen schapenpootjes (met of zonder vacht) of schapenhoofd besteld.

5011C2692219AC6817B4F269C5A2F178.jpg

De straat is goed gevuld met allerhande Del(h)icatessen en de Sligro kan er nog een puntje aan zuigen. De Keuringsdienst van Waren moet alleen niet langskomen. Verder wordt alles ter plekke geslacht, gevild en uitgebeend en wordt het voor je neus gebakken, gebraden, in de oven geschoven en gefrituurd.

501245B72219AC6817D53FFEB376D244.jpg

Voor ons laatste avondmaal in Delhi zoeken we een South Indian restaurant, we zijn immers niet in het zuiden van India geweest, maar de keuken willen we niet overslaan! Goede keuze, want wat een spektakel is het weer. We wijzen het bord van de buurvrouw aan (we want what she has!) en krijgen spontaan advies over de rest van het menu van deze goedlachse Hindi dame. Naast een te gekke 11 schoteltjes tellende Thali set bestellen we een Dosai, een opgerolde rijstpannenkoek die breder is dan het dienblad.

5012C71B2219AC6817B3435442B06EE0.jpg

We schrijven dit blog in de MH752 van Kuala Lumpur naar Vietnam en hebben nu al zin in loempia's. Hiep Hoi naar Hanoi!

Geplaatst door robenjeroen 00:21 Gearchiveerd in India

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Goede reis jongens! Ben benieuwd naar de nieuwe verhalen die komen. Hier is het nat en koud en onze reis lijkt nu wel heel ver weg.. Ik teer maar weer op de verhalen...:-) safe travelling en dikke zoen op beide baarden x

door Claar

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen