Een Travellerspoint blog

Good Morning Vietnam!

all seasons in one day 28 °C
Bekijk Vietnam & India op robenjeroen's reiskaart.

Wat een verademing is Hanoi na Delhi. Je realiseert het je pas weer echt als je er weg bent; India is toch wel heel erg druk en smerig. Hanoi is ook druk, maar supergezellig! De stad bruist van het leven op straat, overal zijn eettentjes waar je buiten zit op Blokker-krukjes die je peuter gebruikt om bij de kraan te komen en het eten is weer zo verschrikkelijk lekker.

Buiten de gebruikelijke stadswandeling, tempels, pagoda's etc. pakken we dit keer een matineetje mee bij een theater. Het betreft 'water puppetry' waarbij er houten poppen door het water dansen, rituelen uitbeelden en het dagelijks leven van vroeger laten zien. We kiezen expres voor de middagvoorstelling in de hoop dat er veel kinderen zitten. Dat lukt; bij elke nieuwe pop die te voorschijn komt wordt deze luidkeels onthaald en benoemd (It's a dragon! No, it's a snake! No, it's really a dragon!). Halverwege komen deze vijf jongedame-poppen langs met parasolletjes.

2343FB822219AC68175DA6B5ECC402A4.jpg

Nadat we in Moskou het gebalsemde lichaam van Lenin hebben bewonderd en in Beijing bij kameraad Mao op bezoek zijn geweest spreekt het voor zich dat we in Hanoi naar het mausoleum van Ome Ho Chi Minh willen gaan. Helaas. De beste man gaat ieder jaar in oktober en november naar Moskou voor 'groot onderhoud'. De was moet kennelijk worden bijgewerkt. Het gerucht gaat dat Madame Tussaud het onderhoudscontract heeft... Van buiten blijft het 's avonds in ieder geval weer een mooi plaatje en een schoolvoorbeeld van een communistisch bouwwerk.

234452BB2219AC6817BBEBB1B0910DB0.jpg

Verder boeken we een tourtje naar Ha Long Bay, een natuurgebied met 1.969 rotsen die uit het water steken. Het geheel is erg indrukwekkend om doorheen te varen.

23447BB32219AC68173CBE4D8EF3F910.jpg

We boeken normaliter niet snel een tour, maar dit schijnt toch de beste manier te zijn om er te komen. Gevolg is wel dat we met 21 jonge twintigers op een boot zitten en slapen. Na het diner gaan we het roofdeck op, komen de illegaal meegebrachte flessen vodka en rode wijn op tafel en leren we een stuk of 9 nieuwe drinkspelletjes... We wanen ons in Lloret de Mar en worden de volgende ochtend doordat we het alleen bij bier hebben gehouden als één van de weinige zonder kater wakker.
Omdat het tourtje natuurlijk inclusief activiteiten is bezoeken we een grot, zwemmen we bij een klein strandje met alle tourbootjes (en dat zijn er heel erg veel) en moeten we met de kayak om een rots heen varen. Hilariteit alom uiteraard.

2344C50D2219AC6817C2292413A4365D.jpg

Al met al hebben we een boel pret gehad en ging het ons voornamelijk om de rotsformaties in het water. Als de zon dan toch nog doorbreekt ziet het er bijna mysterieus uit.

270_2344F4CE2219AC6817A5AFF9A72F041E.jpg

Vannacht nemen we de trein van Hanoi naar het noorden om Bac Ha en Sapa te bezoeken, daarna weer terug naar Hanoi!

Geplaatst door robenjeroen 02:46 Gearchiveerd in Vietnam

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

zo mooi mannen heerlijk en al honderd dagen onderweg het gaat zo enorm snel dikke kus oet Omm'n

door Janine

ik hoop dat de loempia's lekker waren en wat een gave foto die laatste van dit blog

groetjes loes

door loes

Mooie foto's zeg! Kan me voorstellen dat het ook wel even lekker is, na India.
Al weer een ouderwets Frans stokbroodje gehad? In december gaat Fieke naar Vietnam, maar dan zal je al wel weer ergens anders zijn?
Groetjes uit Amsterdam! Morgen Sint Maarten, dat zijn onze hoogtepunten, haha!

door Detty

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen