Een Travellerspoint blog

Een (nat) pak halen in Hoi An

rain 27 °C
Bekijk Vietnam op robenjeroen's reiskaart.

Na Ha Noi gaan we met de dagtrein naar Hoi An, een prachtig stadje aan de kust dat in tegenstelling tot menig andere plaats in Vietnam niet door de vele oorlogen is gehavend en waar het oude dorp nog in tact is. Hoewel erg toeristisch is het plaatsje nog pittoresk en erg leuk om te bezoeken.

4D3DDCF12219AC68179B79E2423742BF.jpg

Van onze 'homestay' (wat eigenlijk een klein hotel is) krijgen we een paar fietsen en gaan we er lekker op uit. Een stukje verder op ligt een 'pottery village' en bij aankomst worden we vakkundig de eerste de beste werkplaats + winkel ingeloodst. Rob wordt als Demi Moore in Ghost met een bonk klei aan het wiel gezet, dat door Oma met haar voet wordt aangezwengeld, en in no-time hebben we een vaasje erbij voor thuis (dat we toch maar achterlaten).

4D3F41562219AC68173A5DFB5122037B.jpg

Na het succes met onze kookcursus in India willen we dit ook graag in Vietnam doen. In Hoi An is er vreselijk veel keuze. We kiezen uiteindelijk voor een privé kookcursus met onze kokkin Hanh. Hanh is buiten topkokkin ook een fanatiek karaoke zangeres. Iedere groente wordt hartelijk verwelkomd op het snijblok (hello Aubergine, hello Mr. Carrot!) en tijdens het snijden zingen we liedjes als 'chop chop chop chop chop, please don't cut my finger away'.

270_4D4103F22219AC6817EB8BFC2627BF0C.jpg

Deze binnenactiviteit komt goed van pas, want voor buitenactiviteiten is het echt geen weer. Het is in dit gedeelte van Vietnam nog regenseizoen en dat zullen we weten ook. Met zwembaden tegelijk komt het uit de hemel, de rivier treedt iedere avond een stukje uit haar oevers en geregeld zien we het verschil tussen stoep en straat niet meer. We kopen plastic poncho's en laten het hemelwater net zoals de Hoi-Anners maar over ons heenkomen.

270_4D42030C2219AC6817F6AEC90F4B123F.jpg

Tussen de regenbuien door (of eigenlijk tijdens de regenbuien) rennen we de laatste dag op en neer tussen drie locaties. We hebben ons beide een pak laten aanmeten (voor als we straks toch weer een baan met pak hebben...) en moeten voor de 2de, 3de en 4de fitting terugkomen bij Kimmy's. Locatie 2 is de schoenenreus. Onze gympies beginnen al erg hard te slijten (overal worden we aangesproken door jongens met naald en draad: 'Mister mister, shoe broken me fix for good price!') en je kan in Hoi An custom-made schoenen laten maken. Voor een habbekrats hebben we allebei een paar kekke op maat gemaakte nieuwe stappers een kunnen we er weer tegenaan. Maar ook hier moeten we een paar keer terugkomen. Locatie drie op deze dag is de kroeg, die voor het gemak precies tussen de schoenenboer en pakkenman in zit. Voor 11 eurocent het glas komen we hier onze tijd tussen de pas-sessies door met wat kaartspelletjes en internet. En het eindresultaat mag er wezen!

90_4D42E92B2219AC681745404891907672.jpg

Next up: Nha Trang, waar we een duikcursus gaan doen! (Op het moment van schrijven zijn we al bijna klaar, blog van Nha Trang volgt snel!)

Geplaatst door robenjeroen 20:56 Gearchiveerd in Vietnam

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Fiet fiew maar hou voorlopig maar jullie reispak aan! Staat jullie veeeeeeel beter! Enjoy kus x

door Claar

Heren,
Wat een schitterende foto's weer en dito verhaal. Goed geschreven! En dat pak zit als gegoten! Ben eigenlijk ook wel benieuwd naar de schoenen...
x

door Gien

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen