Een Travellerspoint blog

All Star & Toeter, Ga mee naar Snorkelland, in de diepe zee!

sunny 34 °C
Bekijk Vietnam op robenjeroen's reiskaart.

Na een heerlijke nachtrust in de nachttrein (soort van jaren '70 vliegtuigstoel, met een man of 80 in een treinstel, lichten vol aan, de ipod van onze achterbuurvrouw aan met Michael Bolton's 'how am I supposed to live without you' en de rechtervoet met blauwe teen van de achterbuurman af en toe naar voren kruipend tussen onze leuning in) komen we aan in Nha Trang, het Benidorm van Vietnam.

Doel van deze dagen: het halen van ons SSI Open Water Certificate (soort van PADI), zodat we straks op alle andere tropische locaties die we aan gaan doen ook zelfstandig naar het schip van Kapitein Ortega kunnen zoeken. We vinden een Hawaïaans-Texaanse top instructeur, Mark Scott, die ons direct in het diepe gooit.

8E8258AA2219AC6817EF6E97BD31FD06.jpg

In drie dagen doen we zes duiken en zien we veel soorten koraal, vissen, zeekomkommers, sterren en tussen de bedrijven door vinden we Nemo ook nog. Na het bijlezen van de nodige theorie en het afleggen van een online examen hebben we in 4 dagen ons certificaat op zak!

8E83F4982219AC681719B8D6B5C6C296.jpg

Mark is naast duikinstructeur ook nog leraar Engels voor een heleboel Vietnamezen en het geval wil dat het tijdens ons verblijf Teacher's Day is, zeg maar een soort vaderdag, maar dan voor leraren. De leerlingen koken dan voor de leraar, waar wij bij mogen zijn! Met 12 Vietnamezen staan we bij Mark in de keuken en eten we weer supergoed en ook weer avontuurlijk, we hadden nog niet eerder kippen-ingewandensoep op (inclusief hart, lever, maag, bloed en darmkanaaltjes...).

8E856C872219AC681754373580445076.jpg

Van Mark mogen we tevens gebruik maken van zijn vervoersmiddel, een oude Yamaha scooter. Tenminste, het lijkt op een scooter, maar het is gewoon een motor die 140 km/uur kan. We houden het het netjes binnen de brommer snelheden en zoeven al zingend (ik heb een toeter op m'n Vietnamese scooter) de straten van Nha Trangh door.

8E867E342219AC6817F87DEB5011014D.jpg

Vietnam is ook het eerste land waar we echt aan de kust zitten. Dat betekent eindelijk toegang tot verse vis! Daar maken we hier gretig gebruik van. Alle restaurantjes hebben buiten grote wasteilen staan met allerlei schaal- en schelpdieren. We eten meer kokkels en schelpen dan we kunnen benoemen, gestoomd, gekookt en vooral gegaard op de buitenbarbecue, wat hier bereidingswijze no. 1 is. Wij houden wel van een goed etentje, maar het geeft altijd zo'n rommel... gelukkig hoeven we niet op te ruimen!

8E86FB092219AC68170B28EFBB25ADA5.jpg

Geplaatst door robenjeroen 03:21 Gearchiveerd in Vietnam

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Hahah, wat een spitsvondigheden weer. Briljant. Een genot om te lezen.
Was de tafel op de foto slechts decoratie ?

Proficiat met jullie brevet!

door Sytze

Ooooh Nha Trang! Dat is inderdaad het Benidorm van Vietnam. Ben er geweest met clublustrum, wij haalden de gemiddelde leeftijd toen met 18 vrouwen terug naar 67. Wij waren er toen in oktober, het seizoen van de harde strand winden.. heel relax :-).
Hebben jullie de fameuze Vietnamese garnalen soep al gegeten? Krijg je in bijna ieder restaurant als complementary voorgerecht. Witte substantie met kloddertjes garnalen? Het heeft een hier-niet-te-noemen-bijnaam. En dat dan gratis en voor niets.
Like the hairstyle Jeroen!

XXX van Okkie en Bigweed

door Charlie

Mooie activiteiten weer mannen! Jullie schuwen het avontuur niet! Keep posting, heerlijk leesvoer namelijk op een druilige zondagmiddag in het Amsterdamse! chào

door Thomas

Nu heb ik de hele avond dat nummer in mn hoofd van..'ik heb een toeter'...ik denk dat ik maar even naar de Bastille fiets..
x

door Claar

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen