Een Travellerspoint blog

(We will) Miss Saigon

sunny 35 °C
Bekijk Australie & Vietnam op robenjeroen's reiskaart.

Onze laatste bestemming in Vietnam is Ho Chi Minh City, ook wel beter bekend als Saigon. Na uitgeboekt te zijn door ons hotelletje (moet je toch ook een keer gebeuren) naar het guest house 'from my sister' aan de overkant van de steeg gaan we op pad. We gaan naar het War Remnants Museum waar de Vietnam oorlog met de Amerikanen (hier the American War genoemd) in beeld wordt gebracht. Binnen vooral veel foto's die vaak aangrijpend zijn, het buitenterrein staat vol met straaljagers, tanks, los geschut en het meest iconische voertuig van de oorlog: de Chinook helikopter.

C46284232219AC68175C4B2C8A8685FB.jpg

Een uurtje rijden buiten Saigon ligt Cu Chi, een regio waar de VietCong destijds ruim 200 km aan tunnels heeft gegraven, ook recht onder een Amerikaanse legerbasis, zonder dat de Yankees dat doorhadden. De gemiddelde Vietnamees is een behoorlijk stuk kleiner dan de gemiddelde Amerikaan (en Europeaan natuurlijk) en de tunnels zijn echt smal. We gaan door een hele kleine put naar beneden en tijgeren 100 meter onder de grond in een tunnel waar je direct claustrofobie van krijgt; en deze tunnel was nog verbreed voor de toeristen...

270_C462BAB72219AC681754A983193681D8.jpg

Je kunt niet naar Vietnam zonder de Mekong Delta bezocht te hebben, dus dat doen we dan ook. Na van het georganiseerde toertje in Halong Bay geleerd te hebben trekken we er nu weer gewoon op eigen houtje op uit, wat zeker de betere keuze is. Via ons B&B waar we verblijven regelen we een sampan om 5 uur te gaan varen en halverwege worden we overgeplaatst in een klein soort kano waar we van onze bejaarde schippersvrouw direct 2 conische rieten hoeden aangereikt krijgen. Het is een van dé symbolen van Vietnam en we maken een klassieke toeristische foto voor Vietnam.

C462E3D42219AC6817E7756AD176EDC7.jpg

We varen langs een aantal 'floating markets' waar druk gehandeld wordt in aardappels, pompoenen, meloenen en andere groenten en fruit. Wij pakken van een fruitbootje voor toeristen lekker wat lychees, doerian en ramboetan en varen terug naar het dorp.

C46321072219AC6817B86A23CEACA4B2.jpg

Terug aangekomen in Saigon gaan we naar ons hotelletje wat ons 3 dagen eerder heeft uitgeboekt. Dat uitboeken beviel de beste man kennelijk wel, dus wederom had hij geen kamer voor ons en slapen we nu 'at my other sister's guest house'. Blijkt achteraf dat de hotelier wel zijn kamers op booking.com etc aanbiedt, maar nog niet begrijpt dat hij z'n systeem moet sluiten als hij is uitverkocht...

Waar we Saigon (en Vietnam) vooral om zullen missen is het heerlijke eten, met name vis en zeevruchten. We schuimen iedere middag en avond de straatstalletjes af en eten maaltijd na maaltijd de meest exotische kokkels en schelpen.

C46349D32219AC68175818759B2A2DF1.jpg

We schrijven dit nu in Singapore en wachten op onze vlucht naar Australië, land van kangoeroes, boemerangs en heel veel zon, zee en strand! We hebben er zin in en over 2 dagen pikken we onze camper op (nu alleen nog onthouden dat we links moeten rijden :)).

Geplaatst door robenjeroen 03:46 Gearchiveerd in Vietnam

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

haha… my head wont fit through that secret hole…..miss you guys

door samandjet

Geweldig... Heb je Rob verteld over onze roadtrip? You and a Camper, FUN!!!!

door Jeroen

:))

door Susanne

Kan niet wachten tot jullie volgende post...

door Gien

Heerlijk herkenbaar al die reisverhalen over Vietnam. ik had een achterstand in het lezen, nu weer bij :-)
Ik krijg nu helemaal de kriebels om weer te gaan reizen.

door Miriam

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen