Een Travellerspoint blog

Canyon(sw)ing

all seasons in one day 22 °C
Bekijk Nieuw Zeeland op robenjeroen's reiskaart.

Na de rustgevende omgeving van Milford Sound wordt het weer eens tijd voor actie in de tent. We rijden naar Queenstown, het mekka voor adrenaline junkies. Na wat wikken en wegen besluiten we niet te gaan parachutespringen. Twee jaar geleden hebben we in Zeeland gesprongen en het leek ons een leuk idee om dat nu in Nieuw Zeeland te doen; echter het Zeeuws Meisje in ons houdt de hand op de knip ('geen cent teveel hoor!') doet ons besluiten om in plaats hiervan 2 nieuwe belevenissen te ondergaan.

Eenmaal geboekt zitten we een uur later in een bus naar de Nevis Swing, 's werelds grootste schommel. De tour zit goed in elkaar en met opzwepende muziek (denk aan Van Halen's 'Jump!') worden wij en onze medeslachtoffers goed opgefokt. We worden nog een keer gewogen en Rob is van spanning, peultjes zweten en een sanitaire stop 1 kilo afgevallen vergeleken met de weegschaal bij het boekingskantoor.

We hebben gekozen voor de tandem optie; als we dan toch gaan, dan maar tegelijk! Naast elkaar worden we in een harnas gehangen en mogen we gaan 'zitten'. Zeg maar hangen. Vanaf het platform wordt je op 160 meter boven de kiezelrivier gepositioneerd. De beste man die de techniek beheert vraagt nog vriendelijk of we willen aftellen voordat hij ons laat vallen of dat we verrast willen worden. De vraag dringt een anderhalve seconde door ons heen en dan is het al te laat. De handgreep waar onze schommel inhangt wordt losgelaten en met 125 km per uur vallen we naar beneden om daarna een 300 meter swing te maken. Een heerlijke stoot adrenaline!

34752C6F2219AC6817F16C1C4988F0A6.jpg

3475BA6D2219AC6817442502D64C4B18.jpg

De volgende dag doen we het wat rustiger aan en gaan we 'Canyoning'; het is de bedoeling dat we een baan weten te waden door een rivier in een ravijn. We worden volledig ingepakt in een wetsuit, onderbroekharnas, bodyvest en helm om ons tegen de rotsen en het frisse water van 4 graden te beschermen. Voordat we in het water af kunnen dalen moet er alleen eerst nog wat getokkeld en geabseild worden. Rob heeft gelukkig ruime ervaring door een aantal vrijgezellenuitjes en dit gaat erg soepeltjes.

34762E122219AC6817E0F7A02C6CA83C.jpg

Dan mogen we het water in en zwemmen en klauteren we door het ravijn, glijden we van een trits watervallen (zittend achterstevoren, liggend met de handen vooruit, zijwaarts etc.), springen we van een paar rotsen tot 7 meter hoog en worden we abseilend op onze kop gehangen en een goede rivierkolk ingeduwd.

3476739D2219AC6817592C4E5BD9F05D.jpg

Het is werkelijk briljant en met ons nieuwe zwemdiploma op zak zijn we apetrots en lachen we van oor tot oor.

3476BB7A2219AC68175DACDE101C9EA0.jpg

Met 2 topdagen in Queenstown achter de rug vertrekken we naar de West Coast voor gletsjers en een tweede kans om Mt. Cook te zien, maar nu van de andere kant!

Geplaatst door robenjeroen 00:21 Gearchiveerd in Nieuw-Zeeland

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Keep up the good work, adrenaline junkies!

door Bas

Yes! Take 5.... Gelukt :). Wat een avonturen mannen. Jullie hebben zeker heel hard gegild tijdens de duo jump? Haha!!!
Dank voor jullie verhaal! Veel plezier nog! Lfs

door Susanne

Zo zelfs ik voelde de kriebels in mijn buik tereijl ik onderuit gezakt op de bank zit. Kijk weer uit naar het volgende avontuur!

door Laura

Haha ik had dat gegil inderdaad wel willen horen :-) Wat cool zeg!!! Enjoy! Kusjes van hier x

door Claar

Haha. Waanzinnig. The Robbit trouwens ook.
Wat een heerlijke verhalen toch steeds weer.

door Sytze

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen