Een Travellerspoint blog

Weerspiegeling, Weerzien en Weergaloos!

all seasons in one day 18 °C
Bekijk Nieuw Zeeland op robenjeroen's reiskaart.

Langs de Westkust rijden we Noordwaarts en moeten we wennen aan de temperatuurwisseling, het wordt Nederlands koud! We bezichtigen de Franz Josef Gletsjer en de volgende ochtend staan we om kwart voor vijf op om naar Lake Matheson te rijden en de zonsopgang mee te maken. Het schijnt dat we dan a) Mount Cook kunnen zien en b) Mount Cook dan nog een keer kunnen zien, maar dan op de waterspiegel. Er is ons niets teveel beloofd en de weerspiegeling op het water is briljant (en niet gefotoshopt :))!

F5C12FFF2219AC6817AC61AA2FDB1003.jpg

We horen over een lokaal visje, whitebait, dat inderdaad niet groter is dan wit aas. We scoren onderweg een diepgevroren zakje voor het diner en al ontdooiend kijken de kraaloogjes ons angstig aan met hun eindbestemming in gedachten (licht geroerbakt in olijfolie en besprenkeld met wat knoflookzout).

F5C1B09A2219AC68172C9099F9E475EF.jpg

Schapen hebben al eerder ons blog bereikt, maar het zijn er ook zo vreselijk veel in dit land! Onderweg moet je al rijdend oppassen dat je niet in slaap valt van het schaapjes tellen; er zijn zoveel sappige groene weides met eindeloos veel witte stipjes. Als je er dan een paar honderd bij elkaar hebt zie je door de schapen de kudde niet meer en hoor je meer geblaat dan in een goede studentenkroeg.

F5C2936E2219AC68178D8021B665A96F.jpg

We hebben de afgelopen weken contact gehouden met Marjon & Jeroen die met dochter Tara ook door NZ touren. We worden door ze uitgenodigd op het Top 10 Holiday Park, inclusief drive-in check-in, springkussen en speeltuin. Het is een gezellig weerzien en 's ochtends springen we vanuit ons bed nog even het springkussen op. Thanks fam. De Jong!

F5C323862219AC6817BF61F28B0D1B7A.jpg

Tot nu toe hebben we het dol fijn in Nieuw Zeeland en in Kaikoura zoeken we de dolfijnen op. Het zwemmen met deze Flippers stond op ons lijstje van must do's en de vorige avond horen we van Marjon dat het zwemmen niet zo is a la Wendy van Dijk in een zwembad met getrainde dieren, maar op open zee met Dusky dolfijnen (nog leuker!). In alle vroegte gaan we de oceaan op en binnen no time ziet onze schipper de eerste Dusky's vanuit het water springen. Geheel in wetsuit en uitgerust met snorkeloutfit gaan we te water. De dolfijnen zijn gek op geluid en volgens onze begeleiders moeten we zoveel mogelijk rare geluiden maken door je snorkel om ze zo aan te trekken en vervolgens met ze in het water te zwemmen/spelen (huh huh). Een beetje onwennig in het begin schrikken we als de eerste dolfijn van 1,5 meter langs ons zwemt, maar al snel liggen we te joelen - piepen en te hyperventileren van de spanning in een school van 300 dolfijnen - weergaloos! Na afloop van het speelkwartier in het dolfinarium zwemmen een paar van onze vriendjes met ons mee langs de boot.

F5C395702219AC6817342927ACB16C2E.jpg

Geplaatst door robenjeroen 18:26 Gearchiveerd in Nieuw-Zeeland

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Genieten!

door Gi$n

Wauw mannen wat is dit geweldig mooi!!.,

door Helga

Wederom mooie ervaringen mannen! Mooi om de inbox te openen en eerst 3 foutmeldingen te ervaringen om vervolgens de laatste blog wel te kunnen openen. Hoezo spanning opbouwen! Terwijl jullie met Flipper aan het spelen zijn, hebben wij ook vertier op in plaats van in het water! De schaatskoorts kwam weer even voorbij zeilen! Grtz!

door Thomas

Top!
Die foto van de schapen is welkom. Komt boven bed van Floris en Reinout.
Geniet

door Sytze

Hé 'mannetjes',
Het was een gezellig avondje en ontbijt met elkaar! Leuk om jullie Dol Fijne verhaal nu ook te lezen. En we reizen vanuit NL nog een beetje met jullie mee de laatste dagen door NZ ;-)
Geniet van alles!!!
X van ons 3

door Marjon

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen