Een Travellerspoint blog

Witte Vin Blanc & Abel Tasman National Park

sunny 24 °C
Bekijk Nieuw Zeeland op robenjeroen's reiskaart.

Vanuit het dolfijnengebied trekken we noordwaarts naar dé wijnregio van Nieuw Zeeland: The Marlborough, befaamd om haar Sauvignon Blanc. We slingeren met de camper van wijnhuis naar wijnkelder en doen we ons tegoed aan het goddelijke druivensap en treffen we warempel nog een Gruner Veltliner aan bij een van de wijnhuizen die wordt gemarket als Gru-V; ofwel lekker groovy. We slaan nog een paar flesjes in voor op de camping en trekken verder.

84160BC72219AC6817D1699605496726.jpg

De camping voor de nacht is lekker rustig en op formaat voetbalveld zoeken we een plekje.

8417F5FE2219AC681764EB36C7843D59.jpg

De volgende dag komen we aan in Abel Tasman National Park. De beste man heeft nooit een voet aan wal gezet in dit gebied omdat hij direct in conflict kwam met een aantal Maori's, maar hij heeft het wel 'ontdekt'. Het is het meest bezochte park van NZ en het natuurschoon laat al snel zien waarom. We doen een dagwandeling door het park en lopen van de ene baai naar de andere.

84198E2F2219AC681732C604A87EA8FF.jpg

Op het laatste strand waar we weer opgehaald worden met de boot liggen we nog een paar uur op het goud-gele zand naast een grote rots waar duizenden mini-mosseltjes op groeien.

841AB31B2219AC681702CB5F28817983.jpg

We krijgen er trek van en de volgende dag op de weg weten we zeker dat we aan de Zeeuwse Kust zitten (waar de mensen onbewust zin in mosselfeesten krijgen - Bløf) en schuiven we aan bij The Musselpot in Havelock, The Green Mussel Capital of the World. Superlatieven schieten tekort bij het aanzien van de heerlijke beestjes en we doen ons tegoed aan de zalige zeevruchten. Het servies waar het op geserveerd wordt valt ook in de smaak; kort gezegd kunnen we zeggen dat er nu een vijf-delig mosselservies in het vliegtuig naar Amsterdam zit (alvast bedankt voor het bewaren pa & ma).

841C7FD32219AC68172B9F4D1E1547BD.jpg

We pakken de ferry van Picton naar Wellington en hebben zin in de laatste 9 dagen NZ op het Noord eiland!

Geplaatst door robenjeroen 12:46 Gearchiveerd in Nieuw-Zeeland

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Ooooh, Abel Tasman Park, zijn wij ook geweest, echt zoooo mooi. Ik weet het nog precies: van 9-12 sep 2001 een tracking. Toen we weer in de bewoonde wereld kwamen zagen we pas wat een ramp in NY had plaatsgevonden!
Heel veel plezier ook op het Noordereiland! Groetjes uit stormy Amsterdam!

door Detty

Whaaaaaaaaaa!!!! Wat mooi! Heeeeeerlijk! Heeeeerlijk! Mijn eerste reactie was, hoe kan ik daar zo snel mogelijk komen.......wat fantastisch mooi!
Wij starten maandag met dag 1 van "het blok" :).

Ben benieuwd wat jullie de volgende 9 dagen nog voor avonturen gaan beleven.

Lfs

door Susanne

Is Kamp Zuid het luxe eiland of Kamp Noord deze expeditie? Zuid klinkt als pure weelde in ieder geval. Verheug me nu al op het groene mossel diner op bijpassend servies in Amsterdam! Dikke xx

door Charlie

Als jullie terug zijn, spelen we het hele verhaal na in Zeeland met elkaar :-)) Enjoy!! Kus x

door Claar

Gents, neemt jullie lichaamsgewicht niet toe nav al die culinaire uitspattingen in Azie, Aus en NZ? Of is het het korte haar dat (on)terecht aftekent?? Kortom, jaloezie alom hier in NL! Genietse nog even daar en op naar Tahiti!

door Thomas

En wij trekken nog een flesje Gru-V open bij dit mooie verhaal. Geniet lieverds!
$

door Gi$n

Ben dol op jullie verhalen en natuurlijk op Witte Vin Blanc!!
Het is hier nu meer weer voor de warme Gluhwein ;-).

x

door Sabine

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen