Een Travellerspoint blog

Ticket to the Tropics

sunny 32 °C
Bekijk Argentinie & Paaseiland - Chili & Frans Polynesië & Nieuw Zeeland op robenjeroen's reiskaart.

Tahiti in Frans Polynesië. Een droombestemming uit de Donald Duck; wie had gedacht dat we daar ooit nog zouden komen?! We komen 's avonds laat aan en nemen een taxi naar ons guesthouse; het allergoedkoopste wat we online konden vinden. We blijven maar 1 nacht en de volgende dag gaan we met de ferry naar Mo'orea, het eiland naast Tahiti wat rustiger en mooier is.

We overwegen om voor de komende dagen alleen een kleine daypack mee te nemen en de grote tassen achter te laten. Onze gastvrouw informeert ons dat de eigenaresse van het pension die ochtend voor moet komen bij de rechtbank; als ze veroordeeld wordt dan kunnen we onze backpacks voor noppes bij haar achterlaten; als ze wordt vrijgesproken zal de eigenaresse ons hiervoor zeker een bedrag in rekening brengen. We besluiten de backpacks toch maar mee te nemen...

De eerste 2 dagen op Mo'orea slapen we in een bungalow langs de weg in een klein resort. We huren een scootertje en gaan lekker het eiland verkennen. Als het weer wat bijtrekt (nogal wat regen in de eerste 2 dagen) zien we waar alle nattigheid goed voor is; het eiland is overweldigend groen en tropisch.

5819E1802219AC681717FCBF0CF7DB12.jpg

Omdat we midden op de Stille Zuidelijke Oceaan zitten en onlangs ons duikbrevet hebben gehaald willen we graag de onderwaterwereld bekijken. We boeken een trip waar ons gegarandeerd wordt dat we haaien zullen zien. Een kwartiertje varen van de kust gaan we voor anker en direct cirkelen er 8 Black-tip Sharks van een meter of anderhalf om ons heen. We springen hup het water in en de nieuwe vriendjes zwemmen gezellig met ons mee naar 20 meter diep. Daar aangekomen zien we binnen een paar minuten 3 Lemon Sharks aankomen van tussen de 3 en 4 meter... wat te gaaf om dit te doen!

We hebben nog 2 nachten voor de boeg en hebben via een vriendin (Merci Beaucoup ND-vdK!) een superdeal bij het Sofitel gekregen. We verwachten een heerlijke gardenbungalow, maar bij aankomst worden Monsieur et Madame Van Dun (haha) geupgrade naar een superdeluxe over-the-lagoon bungalow! Wat een cadeautje, onze eigen hut op palen! Met een ananassapje in de hand en een bloemenkrans om de nek worden we met een golfkarretje over de steiger naar onze villa getransporteerd. Hier aangekomen loopt Rob meteen de privétrap af de lagune in; als hij onder de bungalow door zwemt legt Jeroen het vast door het raam in de vloer!

581CAA892219AC6817FB760A9659F10F.jpg

's Avonds boeken we een tafeltje in het restaurant en eten we eindeloos vis onder de wuivende palmbomen en sterrenhemel onder het genot van een Tahitiaanse dansshow, inclusief bananenrokjes, bloemenkransen en schelpenbikini's.

581D43282219AC68174E79DAA9919C7C.jpg

De volgende dag scoren we na het zeer uitgebreide ontbijt een setje snorkels en flippers en schuimen de lagune af op zoek naar Nemo. Tussen de anemonen vinden we hem weer en genieten we verder van het enorme open-water aquarium waar onze bungalow midden op staat.

Verder moet je op zo'n resort vooral niet teveel doen en je nergens druk over maken. We lezen wat, zwemmen nog 'ns een beetje en af en toe halen we een emmertje ijs om de vanuit Nieuw Zeeland meegebrachte Duty-free airport champagne koud te kunnen zetten.

581E57A42219AC6817B87E1ACFC41E43.jpg

Het lijkt hier wel het paradijs en het voelt alsof we aan het Honeymoonen zijn. We zitten in een natte droom van iedere reisbrochurefotograaf en we verwachten ieder moment de jongedame uit de Fa-douche reclame tegen te komen.

Het is vooral eindeloos genieten, vooral in het zwembad zonder einde met uitzicht op Tahiti. Zo'n infitiny-pool willen we thuis ook wel.

581EE46E2219AC68175922B8B1BA371B.jpg

We willen hier echt niet weg, maar de vlucht naar Paaseiland roept ons, we gaan standbeelden bekijken en eieren zoeken!

Geplaatst door robenjeroen 14:11 Gearchiveerd in Frans-Polynesië

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Wow! Verzonken in het verhaal, ben ik even heerlijk meegesleurd in jullie droom/sluimerstatus. Heerlijk!

door Janine

Wat jaloersmakend gaaf dit! WOW WOW WOW! xx

door Charlie

Zucht.... Het is hier in Nederland ook lekker in de kou en sneeuw. Ben maar een tikkeltje jalours :) Maar gun het jullie van harte. Geniet ervan!

door Raoul

WOW!! Wat gaaf: ben jaloers!!!!
Geniet met volle teugen, maar zo te zien lukt dat aardig!
liefs uit A'dam

door Sabine

Heerlijk, ik was heel even weggedommeld en meegereisd...in gedachte zwom ik ook onder die bungalow door... wat een top bestemming!! Nu Paaseiland, de droom komt uit!! Helaas niet tijdens Pasen, dat valt me dan weer n beetje tegen...Geniet jongens!! x

door Claar

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen