Een Travellerspoint blog

De paden op in Patagonië

sunny 18 °C
Bekijk Argentinie op robenjeroen's reiskaart.

Met Antarctica achter de rug trekken we Patagonië in. We steken voor de 2de keer de Argentijns-Chileense grens over om naar Torres del Paine in Chili te gaan. We hebben 2 dagen in het park en huren met drie Hollandse Antarctica reizigers een auto om het park te doorkruisen. We zien condors met een spanwijdte van 5 meter, wolfjes die aan een karkas aan het knagen zijn, Flamingos op één been (!? - vonden we ook heel gek; waar is Don Johnson?), emoes en heel erg veel guanaco's, een lama-achtige. Ze zijn niet schuchter en we kunnen vrij dichtbij komen. We vragen ons hardop af hoe het ook al weer zit met de mythe dat lama's altijd spugen (komt dat door Chico-lama uit de Fabeltjeskrant?), schrapen de keel en lanceren een stevige fluim richting een guanaco. Het dier is niet zo snel van z'n stuk te brengen, krabt nog een keer achter zijn voorpoot en denkt waarschijnlijk: "lamaar".

FFA8DDC32219AC6817012A49116292A2.jpg

We pakken de bus richting El Calafate (3de keer langs de grens, goed voor de stempels in het paspoort) waar we Mark, de broer van Rob, opwachten. Mark reist de komende 4 weken met ons mee tot en met Buenos Aires. Het weerzien na 7 maanden is er een van gezelligheid en na een half uur is het net alsof het gisteren was.

FFA95F552219AC68179EAEB05CD84744.jpg

De volgende dag gebruiken we om een grove planning te maken voor Argentinië; het land is zo groot dat we de reistijden tussen de plekken die we willen zien in kaart willen brengen.
El Calafate is verder voornamelijk het toegangsdorp tot de Perito Moreno Gletsjer; een van de meest actieve ijsmassa's ter wereld. Dagelijks schuift de hele boel twee meter op, met als leuke bijkomstigheid dat er aan het einde van de gletsjer, die van boven lijkt op een bakplaat opgeklopt eiwit, altijd wel wat te zien is. We zien tientallen meters grote stukken ijs van de gletsjer afglijden en vallen; echt een spektakel. Gebiologeerd blijven we 5 uur lang mijmerend hiernaar kijken.

FFA9C5AC2219AC68177E52D9C324F877.jpg

Een 'korte' busreis later (5 uurtjes...) door het eindeloze niets bevinden we ons in El Chaltén, de toegangspoort tot het noordelijke deel van Parque Nacional de Los Glaciares. Het weer is ons goedgezind en we kiezen ervoor om twee dagen een fikse dagwandeling te maken. We stoffen onze bergschoenen af (ze zijn al even niet gebruikt) en zetten de papbenen in beweging. Na een goede hike hebben we een prachtig uitzicht op Mount Fitz Roy.

FFAA3E7D2219AC68170E0F1FFAAD59D8.jpg

We hebben de afgelopen tijd veel gletsjers gezien, maar nog niet op één gelopen! We kiezen voor de derde dag in het park voor een Glaciar Ice-Trekking. De ijsspikes worden ondergebonden en we wandelen over de gletsjer, door en over crevasses (grote spleten) en zien de Viedma gletsjer van haar andere kant. Superervaring!

90_FFAAB45E2219AC6817D3FEEA4FBC9502.jpg

Volgende stop: Península Valdés. Inclusief een hazenslaapje in een hotel slechts 32 uur reizen door de immense leegte!

Geplaatst door robenjeroen 17:06 Gearchiveerd in Argentinië

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Goed bezig, mannen!
Hou vol!

door Bas

Briljant! Tof dat Mark er is :-)

door janine

Must be time for an English Blog soon. Photos look great.
Continue living the dream!!!!

door Team Free

wauw, wauw, wauw

geniet ervan !
groeten uit het mooie swird

door paulie-b

Wat geweldig om te zien dat Mark inmiddels bij jullie is aangekomen. Geniet van al het moois dat er te zien is. Prachtige beelden en mensen!
Marga

door marga van der meer

WAUW WAUW WAUW. Als ik de foto's zie en de verhalen van Fenne hoor dan kan ik maar 1 ding zeggen: GENIET ervan, maak er de mooiste belevenis van je leven van. X

door tom vos

Kijk aan; broederlief Mark is gearriveerd! Geniet van jullie vervolg. Zo te zien laat Rob zijn haar toch maar weer wat langer groeien?? Hier voelt het ondanks de lente ook Antartikaans! Gure wind met gevoelstemperature ver onder nul. Dan toch maar liever de kou echt ervaren aan de andere kant van de wereld! Asta la pasta, buenos dias!

door Thomas

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen