Een Travellerspoint blog

Trip(le) A! OrkA - MáximA - CorsA

all seasons in one day 17 °C
Bekijk Argentinie op robenjeroen's reiskaart.

Península Valdés. Doel: Wildlife; and lots of it please. We zijn buiten het seizoen voor whale-watching, maar er lopen nog veel guanaco's, gordeldieren en grijze vossen rond, zwemmen nog elephant-seals en fur-seals in de zee, vliegen er nog allerhande roofvogels over ons heen en de magelhaenpinguïns staan nog veren te verliezen op het strand. Als je als pinguïn in de halverwege-fase zit lijk je meer op een verwaarloosde papegaai...

8D2C65132219AC681747870A91627772.jpg

Daarbij... het is in maart de tijd van het jaar om orka's te kunnen spotten. Dit 10 meter lange zoogdier laat zichzelf expres 'stranden' op het droge waar de zeehondjes nietsvermoedend liggen te zonnen en sleurt er dan één terug het water in. We trekken er twee dagen voor uit om dit te spotten maar helaas, de noordenwind is ons niet gunstig gezind, de orka's blijven ver weg op zee. Aan de verrekijker heeft het in ieder geval niet gelegen.

8D2BE0062219AC68170B15C4C12E1623.jpg

We kruisen weer verder met een nachtbus van oost naar west richting Bariloche, voor Jeroen sinds 1998 een droombestemming toen hij het nieuws vernam dat Wim-Lex en Max hier samen de latten onderbonden voor wat sneeuwvertier. Het is hier nu zomer dus skiën zit er even niet in, maar dat maakt de pret er niet minder om. Bariloche zelf blijkt een klein Benidorm te zijn, maar even erbuiten zien we louter prachtige chalets. We gaan richting het Llao-Llao hotel (spreek uit: Sjaow-Sjaow), een half uurtje buiten Bariloche waar het koninklijk gekroel heeft plaatsgevonden. Het landgoedgehalte van dit resort is erg hoog, alles is van hout en in een jagersgroen en reebruin kleurenpalet gehuld alsof wijlen Prins B hier de aankleding heeft verzorgd. Vooral de ellenlange hal trekt de aandacht en we zwijmelen tijdens een Royal(e) lunch weg met de gedachte dat La Reina Máxima hier hand in hand heeft gelopen met W-A.

8D2CDE2D2219AC68172C99AE032170F2.jpg

De volgende dag willen we een ritje maken met de auto; we huren de avond ervoor een Chevrolet Classic (= Opel Corsa) en parkeren deze voor het hostel. Big mistake. Rond half zes 's ochtends rijdt een blauwe Peugeot Partner met een chauffeur die zo blauw is als een tientje volledig in op onze huurwagen. De vogel is gevlogen en (vooralsnog) niet te traceren. We hebben een pittige discussie met het louche verhuurbedrijf en conclusie is de volgende dag dat we pak 'm beet een weekbudgetje kwijt zijn aan dit akkefietje waar de eigenaresse van het verhuuurbedrijf nog geen genoegen mee neemt. We zitten de komende maand in ieder geval nog in een leuke discussie met onze creditcardmaatschappij en de "dochter van een vrouwelijke hond" zoals onze hosteleigenaar deze dame benoemde.

We zijn in ieder geval niet bij de pakken neer gaan zitten, hebben nog een auto gehuurd bij Hertz (hadden we in eerste instantie moeten doen) en nog fijn het rondje 7 meren afgelegd.

8D2DDBC92219AC6817ED8E4CF60E7C22.jpg

Om het allemaal snel te vergeten nemen we het er goed van en gaan we, waar Argentinië beroemd om is, biefstuk eten. We bestellen Bife de Ojo en krijgen na een goede chorizo en bloedworst als voorgerecht ieder een halve kilo rund op ons bord (met als bijgerecht een skiberg frietjes met mayo) waar ons steakmes als zachte boter doorheen glijdt.

8D2E51742219AC68174765DDDFA9243C.jpg

Alle natuur is voor wat Argentinië betreft voorlopig even voorbij en we gaan verder steden hoppen, te beginnen in de hoofdstad van de Argentijnse wijn: Mendoza!

Geplaatst door robenjeroen 10:21 Gearchiveerd in Argentinië

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen