Een Travellerspoint blog

Goede lucht in Buenos Aires

sunny 22 °C
Bekijk Argentinie op robenjeroen's reiskaart.

Waar Mendoza en Cordoba aardige steden waren, is Buenos Aires een metropool en dat blijkt in alles. We zuigen met volle teugen de energie op die de stad afgeeft en genieten van de heerlijke drukte op straat, de smerige graffiti-metro onder de grond en de enorme diversiteit in alles van wat we tegenkomen. We slenteren door de straten en leren de wijken kennen van de hoofdstad van Argentinië waar grofweg een derde van de bevolking in 'greater BA' woont.
Het stadse aanzicht wordt vorm geven door een mix van hoog- en laagbouw en allerhande bouwstijlen door elkaar. Op Avenida 9 de Julio, naar het schijnt de breedste straat ter wereld (we telden om en nabij 18 rijbanen), staat een obelisk die lijkt op degene in Washington DC. Net rechts hierachter zie je een staaldraad kunstwerk van Evita Peron op een gevel, de Lady Di van de Argentijnen, van wie we eerder die dag haar graf en museum hebben bezocht.

6E16E0962219AC681715CC2042930BA8.jpg

We hebben Rob zijn verjaardag gepland in BA en na een dag vol met digitale felicitaties en echte ansichtkaarten (waarvoor dank!) trakteren Mark en Fenne op een goed Argentijns diner. De bloedrode Malbec vloeit rijkelijk, het vlees is stoer en krachtig en het aantal side dishes is op drie paar handen niet meer te tellen als ons nog een rekje bakjes ter keuze wordt aangeboden. Yum!

90_6E175ED72219AC6817F91140A329DD5B.jpg

De volgende dag voelen we ons superlucky en gaan we naar de paardenraces. Het hipodromo van San Isidro heeft een capaciteit van ca. 100.000 paardengokkers, maar het stadion schijnt zich slechts 1 keer per jaar tot volle capaciteit te vullen. De pret is er echter zeker niet minder om. We passen ons snel aan aan de oude-mannetjes cultuur, bestellen een 7-up (dit drinken alle Argentijnen hier - alcohol wordt niet verkocht) en maken driftig aantekeningen op het renprogramma. Bij de derde ronde zijn we er klaar voor en zetten we 50 pesos in op onze favoriete knol en warempel; hij wint nog ook! We gaan er weer vol voor met de volgende heat en zetten geld op paard nummer 7, genaamd 'Lucky Rob'. Ook deze viervoeter stelt niet teleur en betaalt weer uit! Aan het einde van de middag hebben we voor noppes een topdag gehad en nog 100 pesos in onze bofkontzak zitten.

6E17F0922219AC681758EAFEECE42A79.jpg

In een stad moet je vooral niet teveel plannen en opgaan in het ritme van het verkeer, maar 1 ding stond wel vast op de agenda; De Moeders van het Plaza de Mayo. Iedere donderdag komen ze nog bij elkaar om protest te voeren tegen het voormalige regime. We zijn geroerd door de tragiek van de situatie en om het doorzettingsvermogen van deze vrouwen die al 35 jaar lang iedere week ten strijde treden.

6E183FAC2219AC6817D3073F99E97FCC.jpg

We vervolgen enigszins brak (na een avondje clubben tot 5.00 in de ochtend) onze slenterrondes door de stad. Buiten de verscheidenheid van de buurten zien we overal graffiti(art) door de stad, wat de stad een ruig randje geeft. We komen ook in La Boca, de volksbuurt waar het stadion van de Boca Juniors staat, de club van Pluisje, ofwel Diego Armando Maradona. Een legende in Argentinië en zeker in deze buurt, waar levende look-a-likes rondlopen en de graffiti een hommage aan hem is.

6E18B53A2219AC681768C7820883EBE2.jpg

We nemen afscheid van Mark voor wie de reis er op zit. Wat is het snel gegaan en wat was het een plezier om samen met hem te reizen! Wij besluiten nog wat langer in BA te blijven plakken en zoeken een appartement voor de komende tijd en schrijven ons in voor een Spaanse cursus... Aanstaande maandag gaan we naar school!

Geplaatst door robenjeroen 17:46 Gearchiveerd in Argentinië

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Heren, een Diego triviantje voor de verandering: op welk nummer van welke band hield Pluisje tijdens een warming-up vlak voor de wedstrijd met losse veters een balletje hoog? Het juiste antwoord is goed voor een flesje Malbec! Bonusvraag is goed voor een 400 oz. paardensteak: bij welke club speelde hij op dat moment? De topper weet ook nog het antwoord op de vraag welke sponsor stond destijds op het shirt van deze club?
Succes met deze brainbreaker!
Genietse aldaar in BA en in de schoolbanken!

door Thomas

Langer blijven+appartementje zoeken en Spaanse les? Lees ik hier een groot enthousiaisme deze gave stad? Wel terugkomen hè..
Knuffel, Stefanie

door Stefanie

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen