Een Travellerspoint blog

Estudiar Español en Buenos Aires

sunny 23 °C
Bekijk Uruguay & Argentinie op robenjeroen's reiskaart.

Buenos Aires is te leuk en er is té veel te doen, dus besluiten we langer te blijven. Een appartement zoeken voor één week is stap nummer 1 en via airbnb.com vonden we al snel een leuk studio-ootje op loopafstand van school (helaas dus geen excuus dat we de bus missen als het nachtleven zijn tol gaat eisen...). Met keuken en riante badkamer is het een stuk comfortabeler dan een hostel en we zitten er voor negen nachten prima bij.

BF55AF8C2219AC681738F910BD13DFB8.jpg

Marieke Bakker (sister of Claartje) en volgens de Argentijnen Mari-jeke is ook gearriveerd in Buenos Aires. We hebben al een paar keer gezellig in de stad afgesproken en zijn door haar Argentijnse vrienden uitgenodigd voor een traditionele BBQ-lunch in de wijk San Isidro. Heerlijk genieten van het bijzonder smakelijke vlees wat dit land te bieden heeft een zeer gastvrij gezelschap.

BF5624BB2219AC681798090E97672FD6.jpg

Ja, en toen moest het er toch echt van komen... BACK TO SCHOOL. Maandagochtend meldden we ons bij de directrice van de school voor de introductieles. Bij de lokale Bruna hadden we nog Power Ranger schriftjes aangeschaft (de enige andere optie was een Hello Kitty ringband, dat vonden we toch net iets té...). We werden opgedeeld in verschillende groepjes en al gauw begaven we ons naar onze klaslokaaltjes.

De lessen van de ochtend werden 's middags in de praktijk gebracht bij een sociale activiteit, o.a. een bezoek aan het MALBA (moderne kunst) en de Botanische tuin. Mari-jeke en Roberto zitten samen in het groepje met Augustin, een knappe Argentijnse student die de middagactiviteit begeleidt en overal een foto van maakt op z'n iphone; ook van de beeld-imitaties van deze twee voorbeeldige leerlingen.

BF5698712219AC6817F5505B32593FA8.jpg

Voor nog wat meer Botanische lol, hieronder de link naar het filmpje dat door de school in elkaar is gezet (even knippen en plakken, we kunnen er geen actieve link van maken):
http://www.youtube.com/watch?v=pBR-IB0QCWo&sns=e

Uiteraard begint het studentenweekend op donderdag en Marieke komt bij ons eten voor een paella voordat we een avondje uit gaan. We zijn overigens al weken van ons bioritme af. We lunchen ergens tussen 3 en 6, hierna volgt theetijd; het aperitief is rond een uur of 9 en voor 10 uur 's avonds begin je écht niet met je diner. Het avondje stappen begint dus ook niet voor 1 uur 's nachts. Bij het diner drinken we gezellig op z'n Argentijns een flesje Malbec en de zelfontspanner van de camera ziet voordat de bodem van de fles in zicht is al niet meer scherp.

BF570F022219AC68178D59DF713B758F.jpg

In San Telmo wordt op zondag een grote antiekmarkt gehouden en we struinen, lichamelijk lichtelijk ontdaan van de zaterdagavond (zie het uitgebreide verhaal van de vorige blogpost), lekker door de stalletjes met allerhande antieke spulletjes en het betere thuisknutselwerk. Uiteraard wordt er op het plein ook de tango gedanst en als we de Spaanse versie van 'don't cry for me Argentina' horen dan is het ideale toeristenplaatje compleet.

BF5784FA2219AC68174B905404E774EF.jpg

Eerder op onze reis hadden we Uruguay uit onze reisplannen geschrapt, maar nu we zó dichtbij zijn willen we het toch echt niet missen. We nemen vandaag nog de boot naar Colonia!

Geplaatst door robenjeroen 06:56 Gearchiveerd in Argentinië

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Zoooooooooo gezellig!!!!! X

door Zusje van... :-)

Briljantje film! Zo leuk een bewegend verslag te zien! x

door Gien

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen