Een Travellerspoint blog

Argentijnse mineralen

sunny 27 °C
Bekijk Uruguay & Argentinie op robenjeroen's reiskaart.

Vanaf Uruguay doen we nog een gezellig laatste middagje in BsAs met Mari-jekke voordat we de bus voor 17 uur weer ingaan (niet dat we tellen, maar het is de 11de bus in Argentinië...)

Via Tucuman (boring...) waar we tegen onze wil (de weg was opengebroken en er gingen geen bussen) een 2de nacht doorbrengen komen we aan in Tafi del Valle, een supercute dorpje in de bergen waar we na wat zoekwerk bij een hosteria een bed inclusief diner (homemade stoofpotje) vinden. Ook hier willen we na 1 nacht vertrekken, maar uiteraard is de weg weer opgebroken. Via onze hospita kunnen we gelukkig met haar mattie Leopoldo wel op pad en we krijgen een tourtje van deze Argentijnse pensionado die we niet snel zullen vergeten. We worden compleet bijgeschoold (volledig in het Spaans!) over de lokale bevolking, vegetatie en economie, wat ook weer van pas komt als we stoppen bij El Infiernillo (de duivelspas...) waar een chiquita van 3 turven hoog haar spaarvarken aanwijst na het nemen van een foto van haar en haar boterzachte lama.

DD3449A82219AC681752958A467D5AEB.jpg

Ook cultureel komen we met Leopoldo niets tekort; we rijden langs de Inca ruïnes van Quilmes waar 600 jaar geleden een gemeenschap van 5000 man leefde; het is moeilijk voor te stellen hoe men zich in die tijd in dit barre landschap heeft kunnen vestigen.

DD34D3402219AC681793DD8611FD147D.jpg

Door de bergen rijdend komen we langs onnoemelijk veel 'kak'-tussen en ja, als de nood hoog is....

270_DD3539F62219AC6817ADED2989F97F80.jpg

Leopoldo zet ons af in Cafayate, waar we enkele tastings doen bij een paar wijnboertjes (weer heerlijke Torrentés, de Gruner Veltliner van 2014!) en de Quebrada (een canyon) bezoeken. Ondanks de drill-instructeur tourleader (Oi oi! Vamos!!) genieten we van de omgeving; de kleuren van de bergen zijn intens en overweldigend door de aanwezigheid van mineralen zoals erts, zink en koper.

DD35BC272219AC6817E2DC3D2F2FB4CB.jpg

Na 51 dagen Argentinië komen we dan eindelijk aan in Salta, onze laatste stop. Salta is pittoresk met al haar koloniale gebouwen en tussen de museum- en kerkbezoeken is het heerlijk slenteren in de stad. Ondanks de stop op souvenir-aankopen scoren we toch nog een een set geitenkandelaars (kom over 3 maanden maar kijken, het is tafeldecoratie wat we in het midden houden tussen Xenos en Jan des Bouvrie).

Omdat we nog niet berg-moe zijn huren we een auto (met Tom und Vera, onze vrienden uit Aachen die we al voor de 8e keer zien deze reis) om ook de Quebrada ten noorden van Salta te zien. De schitterende bergen worden onderbroken door dorpjes gevuld met adobe huisjes met cactusdaken en deuren. Als je hier geboren en getogen bent heb je hier een schitterende laatste rustplaats aan de voet van de berg ("the artist's palette") die weer door mineralen een prachtige verscheidenheid aan kleuren heeft.

DD36252D2219AC681787B1F79F35D3F5.jpg

We blijven de 30e april nog in Salta zodat we toch nog op de televisie naar La Reina Máxima & Guillermo-Alejandro kunnen kijken. Op de dag van de arbeid (die hier nog volop wordt gevierd, alles dicht) stappen we in de bus naar San Pedro de Atacama, Chile. Het is woestijn wat op ons wacht, we hebben nu al dorst!

Geplaatst door robenjeroen 18:46 Gearchiveerd in Argentinië

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Wat een schattige lama en dito meisje! Very cute!!!

door Gien

Heren,

Ben benieuwd naar de foto van de cactus een uur later :), haha
Dank voor jullie verhaal weer, heerlijk om te lezen.....

Lfs

door Susanne

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen